For første gang i Vømmølfestivalens historie blir det en egen vømmølfest for ungdom i alderen 13 til 18 år.

– Ikke bare for verdalsungdom, men for ungdom fra hele Innherred, poengterer Silje Johanne Nordbach i Ungdomskontakten i Verdal kommune.

Tok godt imot ideen

Det hele finner sted torsdag 2. juni fra klokken 19 til 23 på kvelden. Ungdommens Vømmølfest dukket opp som en idé fra vømmølkomiteen, og da Svenn Erik Sagvold presenterte ideen for Verdal Ungdomsforum i november, ble den svært godt mottatt.

Det han presenterte der er utgangspunktet for arrangementet på torsdag, som altså er et rusfritt og gratis tilbud til ungdom. Festen finner sted i det som på lørdag blir serveringsteltet på voksenfesten under festivalen.

Også under ungdomsarrangementet blir det vaktmannskap fra arrangøren, slik at alt foregår i kontrollerte former.

Livemusikk og underholdning

Livat blir det garantert, med livemusikk fra Knut Stuppulvold band og Vømmølmoens orkester, samt en egen Vømmøl-DJ.

Underveis i festen blir det både bingo og quiz med vømmøluniverset som tema. Som premier deles det ut vømmøleffekter. Kiosken er åpen hele kvelden, med mat og drikke til «selvkostpriser».

– Ungdomsrådet i Verdal ble tidlig involvert, og har sammen med Ungdomskontakten hatt ansvaret for planleggingen av kvelden. De stiller med konferansier og er de som gjennomfører quizen og bingoen, forteller Nordbach.

Må støtte opp!

Ungdomsrådene i nabokommunene har også blitt oppfordret til å formidle festbudskapet til sine ungdommer, og arrangørene håper på besøk fra ungdommer i flere kommuner enn Levanger og Verdal.

Ungdomskontakten og Miljøteam ved ungdomsskolene vil være til stede gjennom kvelden, det samme vil ungdomskontaktene i Levanger.

– Oppsummert så synes vi som jobber med ungdom at dette er et flott initiativ fra vømmølkomiteen, og vi håper det kommer mange til festen slik at dette tilbudet blir en del av festivalen også i årene fremover, sier Silje Johanne Nordbach i Ungdomskontakten i Verdal kommune.