Lørdag 30. juli (egentlig helt fra fredag til søndag, men lørdag er selve stordagen) er det nemlig duket for Midtsommertreff i Verdal motorsenter. NMK Verdal står som arrangør for opplegget, som eventselskapet 2Fast gjennomfører.

Det er et trondheimsbasert selskap som arrangerer bilutstillinger, banedager og andre events med biler. De har hatt flere treff på motorsenteret på Frøya, og for to år siden hadde de et ganske så spesielt et, da de tok med rundt 45 barn og unge fra Barneavdelingen for kreft og blodsykdommer ved St. Olavs hospital dit for bilkjøring, fart og spenning.

Frikjøring og underholdning

Men nå er det altså et vanlig publikumsarrangement i Verdal motorsenter i Inndalen som står for tur.

At det blir svidd gummi er det ingen tvil om, for klokken 15 på lørdag står burnout-konkurranse på programmet. Midtsommertreffet åpner portene allerede fredag ettermiddag. Da er det ikke noe spesielt som skjer, men campområdet åpner og deltakerne kan begynne å rigge seg til.

Lørdag tar det skikkelig av, med åpning av banen for kjøring klokken ni om morgenen. Til sammen er det satt av 14 timer gjennom helgen med asfalttid for frikjøring for de som kommer til anlegget. Midt på dagen kommer «Kakemonsteret» med venner, og fra klokken 14 går det slag i slag med breisladdkonkurranse, burnoutkonkurranse og premieutdeling for både konkurransene og de utstilte bilene.

– Det blir premier i en rekke klasser, lover arrangørene, og nevner i fleng: Folkets favoritt, Beste ICE, Dagens bajas, Beste paint, Beste bestikkelse (!), Beste motorrom, Dommerens favoritt, Burnout king, Beste drifer (topp tre premieres) og Beste breisladd.

Mange utstillere og gøy for barna

Etter mer frikjøring på ettmiddagen skal det visstnok være et party på kvelden og ut i de små timer, uten at dette ifølge Facebook-eventen er helt avklart ennå.

Søndag er det mange timer med frikjøring for den som vil.

Utstillerne som så langt har meldt sin ankomst er Optituning Norge, Progalzer, Arctic Autoshine, Planet Hifi Drift Team, Ann-Mari Fossen Drifting, Kverneland Bil Steinkjer, Bilmax, Autodesign Norge, Scandicshine.no, Team Gårdsdrift, Team Olsen Drift og GT Bilprodukter.

– For barna kan vi love at «Kakemonsteret» kommer, sammen med sirkuspiraten og papegøya. Vår venn Svampebob vil også være til stede, og dessuten har vi en liten hemmelighet i tillegg, sier Johan E. Dybvik i 2Fast på arrangementssiden.

Åpen kjøring for alle - men klare regler

Hvem som helst kan kjøre på banen under frikjøringen om de vil. Forutsetningen er at bilen består 2Fasts tekniske kontroll og at det løses lisens, noe som betales ved innregistringen sammen med betalingen for å kjøre på banen.

De som skal kjøre må også delta på et førermøte før de legger ut på banen, hvor alle regler blir gått gjennom.

– Vi kommer til å gjennomføre førermøter kontinuerlig, men uten beviset man får for å ha hørt og forstått reglene kommer man ikke inn på banen. Dette slik at vi til en hver tid vet at alle som er utpå banen er klar over kravene vi stiller til kjøringen, poengterer Johan E. Dybvik.

Håper på mange publikummere

Hans kollega Christian Høvik i 2Fast håper mange tar turen til Inndalen, slik de har opplevd ved liknende arrangement både på Frøya og Lånkebanen.

Han lover en super dag for store og små.

– Det er dag der det skal være enkelt for den bilinteresserte pappaen å ta med seg barna, og få opplevelser som passer dem alle. Når kakemonsteret og sirkuspiraten kommer, blir det nok utdeling av både godteri og andre «giveaways», sier Høvik.

Han forteller at det kommer biler fra sør til nord i Norge for å delta, i tillegg til at han regner med en del lokale biler og førere på banen under frikjøringen.

– Her blir det både mange stilige biler å se på, og bilkjøring som vil fenge, lover Christian Høvik i 2Fast.