- Du kan si vi lever i en "Spel-rus" for tiden. Vi kommer sent hjem etter forestilling, og da går det naturlig litt tid før vi har fått roet oss ned. Dermed blir det litt ut på formiddagen før vi står opp, men da går vi til gjengjeld bare og venter på å dra til Stiklestad igjen.

Det sier Tore Stavrum. De teaterinteresserte vet at den opprinnelige ytterøyningen er en aktiv mann på de "skrå bredder".

Mange roller

Han var med i Vinsjan-forestillingen til Verdal Teaterlag - hvor han forøvrig også hadde med seg samboer Hege Bakke-Kristiansen og datteren Rebekka. I tillegg hadde han en bærende rolle om i stykket om teatersjefen Henry Gleditsch, som fikk god mottakelse da det ble fremført på Falstadsenteret.

Men nå er det Spelet som gjelder for hele familien som nå bor i Markveien i Levanger.

Tore spiller bror til Kalv Arnesson - Finn. I tillegg har han etter flere år med trening blitt en god rytter. Derfor kan vi  blant annet oppleve han som "Færdamannen" som kommer i full galopp over scenen i årets forestilling.

- Jeg begynte ikke å ri før jeg var 40 år, men jeg prøver å få ridd en gang i uka på Sandsli Ridesenter året gjennom, og det har hjulpet godt på, sier han.

Bedre enn Gimle

Så bra har Tore blitt at han i år fikk den store ære å bli utnevnt til medlem i St. Olav Riders. Det er ikke mange forunt. Kun 10 stykker er så langt funnet godkjent til å passere de strenge opptaksvilkårene.

- Nei, Ingar Helge Gimle er nok ikke medlem der nei, humrer Tore.

De fleste husker Gimle sin harselas med egne rytterferdigheter i sitt enmannshow, som han fremførte i Borggården i fjor.

Tore skryter imidlertid at rytterferdighetene til "Varg Veum". Han mener Trond Espen Seim kommer langt opp på lista over flinke ryttere blant kongene som har hatt rollen.

Teaterdøtre

Hege Bakke Kristansen og Tores døtre Marlene(22) og Rebekka(17) Nøvik Stavrum er gårdsfolk på Sul. Det samme er Heges sønn Birk Lund(12).

Marlene skal nå førvrig ta en master i teater i Oslo, mens Rebekka går på teater og drama ved Inderøy videregående skole. Så det ser ut som de kreative tradisjonene blir ført videre i familien.

Tore er med i sitt 6. år i Spelet, mens Rebekka og Marlene er med for henholdsvis 3. og 2. gang.

Birk og mamma Hege er debutanter i årets Spel.