31. mars neste år går et helt unikt arrangement av stabelen i Trønderhallen. Da venter det nemlig en skreddersydd DrømmeAften, og billettsalget starter allerede nå til det kulturelle prosjektet, som best kan beskrives som et enormt prøveprosjekt.

– Konseptet er litt galskap, når vi henter inn Trondheimssolistene som «husband», men forhåpentligvis er det galskap i så kontrollerte former at folk kommer. Når ideen var så god, så var det bare å følge opp, sier initiativtaker Arnstein Langåssve på vegne av arrangørene.

Non-profit

Han er med i det nye selskapet K4 Kultur, som er stiftet for å arrangere konsertkvelden, og sier at konserten er lokalt forspent både i artister, innkjøp og organisering.

Arrangementet samler lokale artister med nasjonalt og internasjonalt anerkjente navn til en helaftens konsertkveld. Idrettshallen dekkes med runde bord, hvite duker og plass til 1.000 publikummere. På programmet står følgende artistnavn: Eir Inderhaug, Gjermund og Einar Olav Larsen, Trondheimssolistene, Ola Marius Ryan, Eirik Hegdal. Peer Gynt, Hans Jørgen Støp. Som konferansierer finner vi Marte Hallem og Erling Dahl jr.

– Det er internasjonale navn med røtter i hovedsakelig Levanger og Verdal, og som ikke så ofte får spille her hjemme, sier Langåssve.

Spellemenn og YouTube

Brødrene Larsen fra Verdal er godt kjent for publikum, og har flere spellemannpriser på samvittigheten. Hans Jørgen Støp er for mange kjent som frontfiguren i Locomotives. Han har produsert og skrevet musikk for mange kjente artister i Norge, og driver selv med ulike musikkprosjekt i tillegg til å jobbe som høgskolelektor ved Nord Universitet. Peer Taraldsen, bedre kjent som «Peer Gynt», er en høyt anerkjent bluesrocker som har turnert over hele verden.

– Han kommer virkelig til å skape bølger under konserten, og har arrangert et heftig gitarnummer sammen med Trondheimsolistene, lover Langåssve.

Operaduett?

Ola Marius Ryan har etablert seg som en anerkjent operasanger i Norge, og er for mange kjent som fast medlem i Opera i Bjørvika.

– Kanskje får vi oppleve han og Eir synge duett? Sist, men ikke minst har vi med oss en av Norges fremste saksofonister, Eirik Hegdal fra Inderøy, sier Langåssve.

Artistene selv ser fram til den spesielle konsertkvelden, og gleder seg på å bidra til en uvant sammensetning av sjangre fra rock til jazz og folkemusikk.

– Jeg har alltid hatt lyst til å spille med orkester, og å få gjøre det med Trondheimssolistene er ekstra stas. Dette er på sidelinja av hva jeg er vant til, sier Peer Taraldsen.

Som navnet tilsier er det snakk om en enkeltaften med konsert. Det nye selskapet er for øvrig et nonprofit-selskap, der et eventuelt overskudd går til nye arrangementer.

Brødrene Larsen spiller opp under DrømmeAften, og lover livlige noter. Foto: Tor J. Friberg
Hans Jørgen Støp er håndplukket til å tolke en verdenskjent melodi. Foto: Arkiv Tor J. Friberg
Eir Inderhaug var lett å be med på DrømmeAften (Arkivfoto). Foto: Vegard Knudsen