Allan Svendsen har en soleklar favoritt. Visene til den folkekjære, svenske visesangeren, komponisten og forfatteren lever i beste velgående. Også blant allsangerne i Levanger.

– Vi kommer ikke unna Taube. I alle fall ikke jeg, ler Svendsen, som sammen med kona Mary har gjort det til fast tradisjon å stille opp på allsangkafeen som finner sted i glassgården på rådhuset hver fjortende dag. Mary har nok et litt bredere repertoar på sin favorittliste.

– Jeg liker alt, bemerker hun diplomatisk. Mandag denne uka møttes sangfuglene igjen etter en julepause.

– I dag blar vi opp i grått hefte, melder Hans Marschhäuser. I dag er det han som leder showet, mens Trygve Reidar Skjerve på stødig vis trakterer trekkspillet slik han har gjort gjennom mange år.

– Det er alltid like trivelig. Så er det jo spennende å se hva de finner på, sier han.

Denne gang er det Hans Marschhäuser som leder sange, trygt akkompagnert av Trygve Reidar Skjerve på trekkspill.

Og i dag har de funnet på at det skal synges fra det grå heftet. Ikke fordi det er gråvær utenfor, men fordi det har blitt en stor variasjon i tilfanget av sanger. Dermed er det veldig greit med noen fargekoder. Og i øyeblikket finner vi altså sju farger å velge mellom. Sju sanghefter.

Mange av sangerne møter fram i god tid, og mange har dessuten gjort det til et fast holdepunkt på kalenderen. Mary og Allan Svendsen har deltatt mange ganger.

– Vi synes det er et fint avbrekk i hverdagen. Her synger vi sanger som vi kan, treffer andre, drikker kaffe og løser verdensproblemer, fastslår ekteparet. Og føyer gjerne til:

– Ja, det er rett og slett et uhøytidelig, trivelig arrangement.

Og de er slett ikke alene, for også Solbjørg og Otto Solli har de siste par åra deltatt på allsangen på fast basis.

Solbjørg og Otto Solli har de to siste år a deltatt fast på allsangen i Rådhuset

– Begge er vi glade i å synge. Her får vi dessuten gjenhør med mange av sangene fra egen ungdomstid. Det tas fram mye fra «gammelt attant», som folk har et forhold til, og kan selvsagt også være med og påvirke utvalget på egen hånd, sier Otto Solli. Viser og slagere fra 50- og 60-tallet er noe av av det han selv er mest glad i, men det kan også være melodier fra nyere dato som fenger, og nevner i den forbindelse Halfdan Sivertsen som et eksempel. Solli hadde gjerne sett at flere fikk opp øynene for arrangementet.

– Det er synd at ikke flere benytter seg av tilbudet. Det burde jo for eksempel være ypperlig for gamle korsangere.

Allsangen i Rådhuset strekker seg så langt tilbake som 1999, den gang etter initiativ fra Bodvar Sonstad, Odd Håpnes og Frode Hallem. Senere har også Oddbjørn A. Hagen vært en sentrale bidragsyter. Allsangen er mer enn sang, for i sin form og innhold er det også et kultur- og helsebringende tiltak. Her hender det rett som det er at deltakere selv stiller med sang, dikt eller historier.

– Det tar vi alltid mot med glede, sier Oddbjørn Hagen.