– Det er ofte noen barn som sier: «Der er Kari Palari», og jeg ser unger fortsatt går og synger sangen. Det er bare artig, men også litt rart. Det er seks år siden jeg sluttet, og fortsatt ser jeg 4-5-åringer som synger sangen, ennå de ble født etter at sangen kom ut, smiler Hedda Haugskott.

Skiftet navn

Sangen Kari Palari gikk ut som en farsott da Hedda H. ga ut album i 2009. Siden har sangen blitt til blant annet musikal og kulturgryte. I fjor etablerte Frank Scott og Grethe Kosberg Kari Palari-huset ved Havna i Levanger. Og det er her inne Hedda har tatt over stafettpinnen for de to barnegruppene som hadde første øving mandag kveld.

Først ute var jenter og gutter 4-7 år før det var aldersgruppen 8-12 år sin tur. Gruppene eksisterte også i fjor, men da var det Nina Nordbach Malum som svingte dirigentstaven. Nå har korgruppene også skiftet navn til Kar Palarihusets barnekor, i stedet for Kari Palari barnekor.

– Det er fordi vi vil rette fokus mot det vi driver med i huset, forklarer Frank Scott.

Hedda Haugskott aktiviserer de minste guttene og jentene i Kari Palarihusets barnegruppe. Foto: ;Marte Skjesol

Han håper på mer aktivitet i huset fremover.

– Når vi holder konserter kommer vi til å invitere gjester hit i stedet for alltid å dra ut. Vi vil gjerne at folk skal komme hit når de vil ha underholdning. Det skapes ofte logistikkproblemer når vi skal dra rundt og holde konserter. Men selvfølgelig tar vi også gjerne turen til for eksempel barneavdelingen på sykehuset og slike ting, sier Frank Scott.

Konserthus

Han mener Kari Palarihuset har blitt et fantastisk konsertlokale, som flere gjerne må benytte seg av.

– Vi har tilrettelagt scenen spesielt for kor, både barnekor og voksenkor. Her er det ferdig intstallert lysanlegg, lydanlegg og kortrapper, sier Frank Scott.

Foreløpig har de to barnekorene 20 påmeldte med plass til flere.

– Det kreves ingenting for å være med, bare et ønske om å synge. Det handler om å være med og lære nye ting, sier Frank Scott og forteller at Kari Palari-sangen kan de hvert fall garantere at barna vil lære seg.

– I tillegg blir det en del gamle barnesanger og den eldste gruppa vil nok ønske seg moderne poplåter. Det kan Hedda mer om enn jeg. Vi synger litt etter hva deltakerne ønsker, sier Frank Scott.

Barnealbum

To konserter er allerede planlagt både til påske- og sommeravslutningen. Å spille inn en CD er også en del av programmet.

Hedda Haugskott ser frem til en sesong med barnesang. Hun var bare 10 år da hun ga ut plate. Nå er hun 18 og går på Levanger videregående skole.

– Jeg synger mest for meg selv i dusjen. Også liker jeg å delta på UKM (Ungdommenes kulturmønstring, red. anm.). Ellers har jeg ikke gjort noen spilleopptredener, sier Hedda Haugskott, som har igjen ett år til på videregående.

– Jeg har ikke helt bestemt hvilken retning jeg skal gå, men jeg har tenkt å søke folkehøgskole med musikklinje etter videregående, sier Hedda Haugskott.