–Da jeg leste om Frida Marie i avisa , fant jeg ut at jeg har faktisk en nabo som trenger hjelp. Jeg kontaktet foreldrene hennes og besøkte familien før jul. Vi hadde en fin samtale og vi snakket om hvor problematisk ting kan være når man ikke får hjelp fra det offentlig, sier Frank Scott.

Muskelsykdom

Behandling

Frida Marie kan få behandling i Göteborg, men da må familien selv skaffe penger til reisene.

Ingen medisin kan gjøre Frida Marie frisk. Men det har kommet en ny medisin, som kan bremse eller stoppe den raske nedgangen i Frida Maries helse. Behandlingen er såpass ny at den foreløpig ikke utføres i Norge. Nærmeste behandlingssted er Göteborg i Sverige. Frida Marie har fått innvilget medisin og behandling, men selve reisen må familien legge ut selv. Med Frida Maries tilstand krever det at to-tre personer er med henne og de må reise med ambulansefly. En veg vil koste familien 80.000 kroner. Den første behandlingen krever fire turer til Göteborg og deretter hver fjerde måned. Det betyr nærmere 700.000 kroner bare for første behandling.

Vil hjelpe

– Det er på sin plass å gjøre sitt beste og da er det musikk jeg kan bidra med, sier Frank Scott.

Onsdag 25. januar åpner han Kari Palari-huset for støttekonert. I tillegg til Frank Scott har flere artister sagt ja til å bidra: Ola Buan Øien, Huldra og Christina Fagerkind.

Publikum som ønsker å dra på en konsert med mening, betaler 250 kroner i inngang og disse pengene går direkte til Frida Marie i kampen mot sykdommen.

– Vi er meget takknemlig og overveldet over hvor folk engasjerer seg og vil hjelpe Frida Marie. Dette kommer godt med i kampen mot sykdommen, sier Salater.