Lørdag ble UKM i Levanger arrangert i Festiviteten. Det var fullt hus og god kok i salen under forestillingen. Hele tretti scenenummere og en presentasjon av kunstutstillinga sto på menyen under UKM-kvelden.

Blant deltakerne var Hedda Haugskott (18). Levanger-jenta storkoste seg på scenen, og avsluttet hele forestillingen med en energisk utgave av låta "Something's got a hold on me" av Etta James.

Elsker 60-tallet

Hedda røper til avisa at sangvalget var enkelt for henne, selv om det kan virke som hun går litt mot strømmen. Mens de aller fleste valgte nymoderne musikk, gikk hun for ei låt fra 60-tallet.

– Låta valgte jeg fordi jeg synes den rett og slett er kjempekul. I tillegg ønsket jeg å gjøre noe annerledes ettersom de aller fleste velger nymoderne låter. Det skal også nevnes at jeg liker den type musikk enda bedre enn dagens, innrømmer hun.

Selv var hun godt fornøyd med egen prestasjon, selv om hun hadde noen ting hun gjerne kunne rettet på.

– Opptredenen min gikk helt greit. Jeg har noen ting jeg ikke er helt fornøyd med, men alt i alt er jeg ganske så fornøyd. Målet mitt var å lage litt liv, og det følte jeg at jeg fikk til med innslaget mitt, påpeker Hedda.

Masse talenter

I tillegg til vokalister som sang solo, var det duetter, dansenummere, band og mye mer. Haugskott mener at et slikt arrangement er bra for byen.

– Jeg synes det er kjempeartig med UKM. Det er noe spesielt med å stå på en scene i byen min foran folka her. Også er det veldig gøy at det er så mange som deltar, fordi gjennom UKM får Levanger virkelig vist frem de talentene de har, sier hun til avisa.

Musikkdrøm

Til neste år skal Hedda reise for å gå på en folkehøgskole. Valget falt naturligvis på ei musikklinje.

– Det er ingen hemmelighet at jeg ønsker å jobbe med musikk i framtida. Jeg er i den alderen nå at jeg vurderer frem og tilbake hva jeg skal studere og hva jeg skal jobbe med i framtida. Til høsten skal jeg gå på musikallinja på Ringerike folkehøgskole. Så får vi se hva som skjer og hvordan ting utvikler seg, forteller Levanger-jenta.

Innherred sendte direkte fra UKM i Levanger, og på nettavisa vår kan man se hele sendingen i opptak om man ønsker det. Der kan man se blant annet nummeret til Hedda og alle de andre deltakerne fra årets utgave av Ungdommens Kulturmønstring.