En engasjert Ole R. Jørstad tar plass og gjør seg klar til å fortelle om Drømmeaften – en helaftens og helproff konsertkveld i Trønderhallen, med hvite duker, matservering signert Smak Kreativ Catering og en rekke musikere med trønderske røtter og et internasjonalt publikum. Alle samles i Trønderhallen til det Jørstad fikk som en idé etter en konsert i Røros i fjor.

–Jeg satt i en snøfonn med Erling Dahl jr., tidligere festspilldirektør i Bergen, etter å ha hørt TrondheimSolistene spille under Vinterfestspillene i Røros. Samt at jeg hadde på hjernen «The Tango; Scent of a Woman», hvor Al Pacino danser tango som blind general. Jeg spurte ham om han trodde en slik kombinasjon var mulig å få til for en fullsatt Trønderhall i Levanger. Han sa «ja, sikkert», og der og da bestemte jeg meg for at dette skulle vi klare. Da begynte vi arbeidet med å sette sammen en Drømmeaften, sier han.

Stor artistliste

Erling Dahl jr. og Marte Hallem er nå hyret inn som konferansierer til prosjektet, som vokste i takt med at initiativtakerne oppdaget mulighetene som lå i et slikt arrangement.

–Det viktigste var å finne en dato som passet slik at TrondheimSolistene, Eir og Larsenbrødrene kunne spille sammen en kveld. Det ble 31. mars. Så krydret vi dette med flere kvalitetsartister med lokal tilhørighet. Med den kvaliteten som nå er lagt i artistene, er det godt å se at publikum reagerer positivt på dette, sier han og legger til at det er lov å ha forventninger til denne kvelden.

Til Drømmeaften kommer Eir Inderhaug, TrondheimSolistene, Hans Jørgen Støp, Eirik Hegdal, Gjermund og Einar Olav Larsen, Peer Gynt Taraldsen og Ola Marius Ryan. I tillegg har de fått snart 17 år gamle Sigurd Almåsbakk Skogmo som gjesteartist.

–Aasen Sparebank, en av prosjektets to Drømmesponsorer, og vi ville gi Sigurd sjansen til å utfolde seg på en stor scene sammen med TrondheimSolistene. Han er et stort, lokalt talent som bruker mange timer i uken bak sin cello. Han er et stort, stort lokalt talent som fortjener dette, sier Jørstad.

Så langt har konserten solgt 725 billetter ved begynnelsen av denne uken. Slik arrangørene setter opp arealet i Trønderhallen, er det plass til opptil 1.000 personer, fordelt ved bord og i amfi.

Jørstad står selv bak

Bak storsatsningen står Ole R. Jørstad og kona Sissel Jakobsen Jørstad, som også er administrerende direktør i selskapet K4 Kultur AS. Selskapet er heleid av investeringsselskapet K4 Eiendomsutvikling AS i regi av Jørstad selv. Når denne muligheten nå dukket opp, går han helhjertet inn i kulturlivet. For ekteparet er dette en ny og spennende bransje, og de legger med nyetableringen opp til flere kulturarrangementer de neste fem årene.

–Jeg er ikke en kultur- eller musikkekspert selv, men jeg velger å gjøre dette grundig. Skikkelighet tror vi er viktig i denne bransjen, og vi ønsker å gjøre arrangement som ikke konkurrerer med annet lokalt kulturliv. Det blir spennende og se om denne kvelden kan konkurrere med Kimen kulturhus i Stjørdal, sier Jørstad og viser til at Kimen har en makskapasitet på om lag 1.000 publikummere med bruk av både amfi, sal og storstue.

–Trønderhallen kan brukes til slike arrangementer. Jeg ønsker ikke å kaste meg inn i kulturhusdebatten, men jeg mener at dersom vi skal ta oss råd til et nytt kulturhus i Levanger, så bør det være noe også kulturlivet selv er med på å betale for, sier han.

Som en del av konserten har Jørstad selv ønsket seg en låt i tillegg til Pacino-tangoen «Duften av en kvinne».

– Disturbed-versjonen av Sound of silence er rå. Og jeg har aldri hørt Hans Jørgen live før. Tre minutter etter at jeg sendte han en sms om han tok utfordringen, svarte han JA!» Jeg gleder meg til Hans Jørgens og TrondheimSolistenes tolkning av denne låten. Dette blir topp, sier han.

Tenker framover

Han uttrykker også glede over å ha fått engasjert Arnstein Langåssve fra Scene Midt som medarrangør i prosjektet.

–Vi må være offensive, og vi satser på å fylle Trønderhallen. De som besøker første Drømmeaften skal oppleve god kvalitet fra en hovedscene og en solistscene, sier han.

Uten å ville røpe detaljer om neste års Drømmeaften offentlig, er Jørstad tydelig på at selskapet jobber hardt med å sikre en ny konsert av minst samme skala neste år. Han har tydelige musikalske ønsker i hodet, men vil foreløpig ikke presentere det offentlig.

–Vi jobber med forhandlinger for neste år, og vi tenker «kjent og folkelig». Samtidig skal overskuddet fra årets konsert gå rett inn i neste prosjekt, og bli brukt på neste konsertopplevelse. Dette er ikke et selskap vi henter utbytte fra, sier Sissel J. Jørstad.

Spent stjerne

–Jeg har kjempeforventninger til Drømmeaften! Jeg gleder meg skikkelig til å få opptre med TrondheimSolistene for første gang og å komme tilbake til Trøndelag, sier Eir Inderhaug spent.

Den kjente operasangeren fra Stavanger er for mange kjent som «Gudrun» i Spelet om Heilag Olav på Stiklestad – en rolle hun spilte i 14 år og fikk Stiklestadprisen for i 2006. Hun har også spilt roller på scener over hele Skandinavia og jobbet ved flere operahus i Tyskland, samt de fleste større teatre i Norge. Nå spiller hun i et utsolgt Carmen i Stjørdal. Men hun var ikke i tvil om oppdraget i Trønderhallen når Arnstein Langåssve og Ole R. Jørstad ba om hennes artisteri.

–Jeg sa ja med en gang, jeg. De har laget et allsidig program, og jeg gleder meg veldig på å jobbe med TrondheimSolistene. Jeg skal nok sette de i arbeid og sørge for at de skal svette litt, sier hun og ler hjertelig.

Hun har også ivret for å bringe humor inn i drømmeforestillingen i Trønderhallen. Det har hun fått til i en duo med Ola Marius Ryan, som skal både imponere og underholde publikum.

–En skal ikke undervurdere publikum, og jeg syns det er viktig å variere programmet, sier Inderhaug.

Støp på hjemmebane

For Hans Jørgen Støp er Drømmeaften en sjelden sjanse til å opptre på hjemmebane i Levanger. Han er førsteamanuensis ved fakultet for lærerutdanning, kunst og kultur ved Nord universitet, og har vært låtskriver og produsent for blant annet Morten Harket, Margaret Berger og Dadafon.

–Nei, det skjer ikke ofte at jeg opptrer hjemme i Levanger. Men her handler det om en kulturscene som Levangers kulturliv har fortjent i de siste 30 årene, sier han.

Han roser initiativet fra Jørstad, som han mener realiserer manges musikalske ønsker.

–Dette prosjektet er veldig prisverdig gjennomført, og det er også en kulturpolitisk handling, sier han. Også sangeren Ola Marius Ryan, som er kollega med Støp på Nord, mener prosjektet er viktig for å skape et bredere kulturliv i Levanger.

–Her har vi plass og rom til å gjøre ting skikkelig. Det er en positiv bølge gjennom hele Drømmeaften-prosjektet, sier Ryan, som gleder seg til å framføre et par musikalske svisker sammen med Inderhaug. Han får også støtte av daglig leder i K4 Kultur AS, Sissel Jakobsen Jørstad.

–Trønderhallen er en kulturarena som bidrar til å arrangere prosjekter av ulik størrelse. Hallen, sammen med andre arenaer, som blant annet Festiviteten, torget og kirker gir arrangører flere arenaer å spille på, sier hun.