Hei, kjære ven.

Når jeg kom til Norge for litt over ett år siden.

Jeg må begynne et nytt liv her, jeg har lært om samfunnet og kulturen her. Jeg trenger også å lære språket. Det er veldig vanskelig for meg og personer som kommer fra Asia å uttale og snakke norsk. Været er forskjellig fra Thailand. I hjemlandet vårt er det varmt hele året. Men her er det veldig kaldt og mye snø.

Liker du snø og gå på ski? Jeg liker ny snø fordi den er hvit, ren og myk. Jeg prøvde gå på ski en gang med skolen siste vinter. Og gå på ski er også veldig vanskelig for meg. Fordi i Thailand har vi ikke snø. I tillegg er sommeren i Norge veldig vakker, fordi det er mange farger på blomstene.

På den andre siden kan jeg spise norsk mat sammen med mannen min og jeg prøvde å bruke matvaner fra Norge. For eksempel til frokost spiser jeg brødskiver, tomater og majones og drikker melk. Til lunsj spiser jeg matpakke på skolen. Til middag spiser jeg thaimat eller norsk mat som jeg spiser med poteter. Noen ganger går jeg ut og spiser mat på restaurant også.

Avis laget av innvandrere ved Levanger voksenopplæring.Etablert 16. desember 2000.

Og til kveldsmat spiser jeg suppe, dessert eller vaffel med ost og syltetøy. Noen ganger spiser jeg et godt måltid mat og sitter og snakker med vennene mine i Verdal.

Håper jeg alt er bare bra med deg. Jeg vil skriv til deg senere og fortelle litt mer om landet hvor bor jeg i dag.

Nittaya

fra Thailand ved Møllegata voksenopplæring, Verdal