Vuku skolemusikkorps går til filmen med årets store konserthøydepunkt for korpset. Med oppsetningen Music from Movies lager de et musikalsk show i konferansesalen ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter lørdag 25. mars.

Konserten arrangeres to ganger i løpet av samme dag, på formiddag og ettermiddag, for å dekke etterspørselen.

Vuku skolemusikkorps har god tradisjon for å satse høyt. Foto: Tor J. Friberg

–Vi begynner med Flåklypa, før vi går over til blant annet Grease, James Bond, Emil i Lønneberget og Pirates of the Karibbean. Musikken er hentet fra norske og utenlandske storfilmer, og korpsmedlemmene har selv vært med på utvelgelsen, sier leder for korpset, Gerd Sagen.

Stor finale

Hun røper også at korpset avslutter konsertene med en storslått finale, som i helgen ble øvd inn med brask og bram i gymsalen ved skolen i Vuku.

Under øvingshelgen stilte for øvrig foreldre opp med matservering i pausene.

–Vi avslutter med Les Miserable, så det blir flott, sier Sagen og legger til at hun håper at flest mulig oppsøker kultursenteret på Stiklestad på konsertdagen.

–Vi håper jo selvsagt på to fulle hus denne lørdagen, fordi vi ønsker å vise fram det korpsmedlemmene kan til flest mulig. For oss er dette et av årets høydepunkter. Og kanskje kommer selveste Kaptein Jack Sparrow innom konserten i løpet av konsertene også, sier hun.

Medlemmene ledes av dirigent Tone Olaussen, som sørger for god innøving og høyt nivå på øvelsene.

–Hun er utrolig dyktig, og hun gjør en kjempejobb med korpset, sier Sagen fornøyd.

Korpset består av medlemmer fra barneskolealder og opp til og med videregående skole.

Tallrikt korps

Skolemusikkorpset, som ble stiftet i 1969, har i dag 25 medlemmer, samt 15 medlemmer i drillkorpset.

I tillegg teller de 20 nye aspiranter, som sikrer kommende generasjon skolemusikanter. Under konserten skal aspirantene spille først, før skolemusikkorpset tar over. De blir støttet opp av drillkorpset underveis i konserten, som har laget egne koreografier til låtene under instruksjon av Grete Holmli. Sammen gjør medlemmene sitt for å vise seg fram fra sin beste side.

–Vi har fått etablert mottoet som sier at «korps er kult», og vi ser at det fungerer godt å rekruttere nye medlemmer fra hele regionen rundt Vuku og nabogrendene, sier Sagen.

Korpset har dermed også sin fulle hyre med spilleoppdrag resten av året. I senere år har de valgt å spille i grendene på rundgang på 17. mai for å lette byrden.