Fishølet turn- og idrettsforening har nå i en god del år delt ut den årlige Myrullbuketten til en ildsjel i lokalsamfunnet. Prisen består av myrull i glass og ramme, samt en sjekk på 5.000 kroner.

Mottoet for prisen er i god vømmøldalsk ånd at «Det e itjnå som kjæm tå sæ sjøl».

Gitt av folket

Prisen blir gitt av overskuddet fra den ekstremt populære vømmølbingoen under Vømmølfestivalen. Myrullbuketten gis til en person som gjør en ekstra innsats for bygda og folket som bor der. Den er personlig, og mottakeren er ofte nominert av sambygdinger.

– Men det er altså bygdas entusiastiske bingospællera som støtter opp om arrangementet vårt som gjør at vi har denne muligheten til å hedre lokale ildsjeler, fremhever Fishølet-talskvinne Bergljot Skorroskræve.

Enorm dugnadsinnsats

I år går prisen til en kvinne som har vært en stor pådriver i Vuku IL i flere tiår. Anne Mette Hjelde har både gjennom verv og øvrig engasjement bidratt med innkjøp, kiosksalg, sponsorarbeid, vasking av fotballdrakter og garderober, kaffekoking, vaffelsteking og masse annet dugnadsarbeid.

– Hun er en kvinne med «bein i nassin, som bryr sæ og vil det beste fer aill», skryter Skrorroskræve.

Anne Mette Hjeldes enorme hjerte for Vuku IL gjør henne i turn- og idrettsforeningens øyne til en meget verdig mottaker av Myrullbuketten.