–Jeg var mildt sagt nervøs foran det som var min første opptreden i denne settingen. Men det gikk heldigvis bra. Det var en opplevelse å få være med. Jeg visste på sett og vis hva som ventet ettersom jeg har vært «crew» på en tidligere fylkesmønstring. Det var også en fin erfaring og flott opplevelse. Selv om det ikke kan sammenlignes med å stå på scenen. Det er forresten Mia Larsen Svebergs fortjeneste at jeg står her. Hun hadde lyst til å fremføre en tekst hun hadde skrevet selv og ville ha med meg til å kore, sa Frida Martine.

Bedre flyt da det gjaldt

De to tenåringsjentene var både spente og forventningsfulle da de entret scenen i Kimen kulturhus. Mia som kommer fra Vinne og Frida Martine som har bopel i Ydstidalen klarte seg veldig bra. Det ungdommelige publikummet visste å verdsette deres prestasjoner. Sistnevnte følte ikke at det gikk spesielt bra under den tekniske prøven. Hun følte det var bedre flyt under selve forestillingen og hadde i likhet med Mia god grunn til å være fornøyd da seansen i kulturhuset som kostet over 700 millioner kroner var over.

Går på Inderøy

Frida Martine Aksnes Vada har i mange år vært interessert i sang og musikk. Hun valgte musikklinja på Inderøy etter endt ungdomsskole. Det skulle vise seg å være et lykkelig valg for 18-åringen som i neste måned er ferdig med tre års skolegang i nabokommunen. Hun har også staket ut den videre kursen. I slutten av august ligger det an til at Aksnes Vada begynner på Trøndertun Folkehøgskole som er en svært så anerkjent folkehøgskole innenfor musikksjangeren. Det er på rockelinja at Frida Martine har fått plass.

–Jeg har lært ekstremt mye de tre årene jeg har gått på Inderøy videregående. Først og fremst fordi lærerne er flinke og opplegget er bra. For mitt vedkommende har det også vært utviklende at jeg har fått jobbe sammen med så mange flinke ungdommer. Det vil jeg nok også få muligheten til på Trøndertun, sa Frida Martine til Innherred.

Viktig med det sosiale

Hun trakk frem forestillingene og det sosiale som det beste med fylkesmønstringen.

1998-modellen føler at det er en fin arena i forhold til å få nye impulser. Hun og flere av de lokale utsendingene fikk også med seg en workshop før de rullet sammen liggeunderlag og satte kursen tilbake til Innherred.