Sal og scene er et valgfag på skolen og tre år på rad har elever hatt forestillinger på Reehaugen samfunnshus i Skogn.

- I 2015 fremførte de musikalen Grease, men da var det bare tolv elever med. I fjor var det 20 elever som fremførte Mamma Mia!, mens det i år er hele 50 personer som fremfører musikk av Michael Jackson. Det viser at valgfaget stadig blir mer populært og det er en veldig positiv utvikling, sier lærer Heidi Taraldsen.

Har fordypet seg i Jackson

Planleggingen startet før jul, og elevene har sett flere filmer om legenden Michael Jackson og hans karriere for å få et innblikk i hvem denne personen var. Elevene har øvd i nærmere to timer hver uke, i tillegg til to hele øvingsdager nå før premieren.

- Det er ikke så mye, men du verden for en innsats elevene har lagt ned i dette, sier Taraldsen.

Elevene har hatt to veiledere i prosjektet, Taraldsen og musikklærer Lars Aune Viken. De er veldig glade for at Reehaugen lar skolen låne lokalet for anledningen.

- Vi har ikke egen storstue på skolen, så vi har løpt mellom og lempet utstyr. Men er det noen som er tilpasningsdyktig så er det ungdommene, sier læreren.

Fullt hus på premieren

Onsdag kveld var den store premieren og publikum skuffet ikke.

- Det var fullt hus med rundt 170 gjester. Vi måtte faktisk sette inn ekstra stoler, og det synes vi er veldig flott. Det var mange rørte foreldre, sier Taraldsen.

Torsdag hadde elevene to forestillinger, og Innherred kan bekrefte at oppmøtet ikke var dårligere da heller.

Forestillingen tok for seg flere perioder av Michael Jackson sitt liv. Helt fra tiden som medlem av The Jackson 5 på midten av 1960-tallet, da han begynte sin solokarriere i 1971 og videre til tiden da han dominerte populærmusikken med sanger som «Beat It», «Billie Jean» og «Thriller»

- I forestillingen vil man nok kjenne igjen personen Michael Jackson veldig, sier Taraldsen.

Afro, fedora-hatt og én hanske

På Reehaugen fikk flere av elevene prøve seg som legenden. Først sang Maja Elise Nordbakk Malum «I want you back», ikledd slengbukse og afroparykk sammen med flere andre dansere.

Charlotte Troseth fremføre «Thriller», hvor hele salen etter hvert ble fylt av elever i zombie-kostymer som nok kunne skremme de minste.

Ane Martine Haugskott fremførte «Man in the mirror» med fedora-hatt og én hanske, som seg hør og bør. Johanna Håbrekke sang «Billie Jean», akkompagnert av Aksel Sporil på dans.

Han var også en tydelig karakter da Steffen Granås fremførte den kjente låta «Bad» i skinnjakke og typiske Michael Jackson-bukser. Helle Eriksen fikk deretter vist seg som rapper i «Black or White», før det hele ble avsluttet med et stort fellesnummer og låta «Heal the world».

- Veldig rørt

Det var en rørt og stolt Heidi Taraldsen som snakket med Innherred dagen etter premieren.

- Det er mange av elevene som får vise seg frem på en helt annen måte, de får blomstre og gjøre det de liker best. De som man kanskje ikke ser så mye i skoledagen ellers, står nå fremst på scenen. Det gjør meg veldig rørt, sier hun.