–Det gikk akkurat 2,5 minutter fra arrangementet ble lagt ut på Kultar-sidene til de første billettene var solgt, sier Jon Audun Haukø.

Han er en av arrangørene bak «På ville veier»-konseptet ved Rampa på Ytterøy, som de siste to årene med jevne mellomrom har laget egne kokkekonsepter i Rampa for fulle hus. 22. juli vanker det en ny vill aften på Ytterøy, kalt «Hank på ville veier».

«Hank på ville veier» vil bestå av en rekke kokker, som bemanner hver sin grillstasjon. Hans Erik Dyvik Husby står ved den ene grillen, mens blant annet Stein Nyeng fra grillrestauranten Grobian i Levanger sentrum bemanner en annen. Dyvik Husby har de siste årene blant annet skrevet to kokebøker om sin lidenskap for grillmat, noe som kommer godt med som gjestekokk på Ytterøy. Bøkene heter «Helvetes god grillmat» og «Helvetes gode burgere», og har blitt utgitt de siste tre årene. Han var også en av finalistene i MasterChef spesial på TV3 i 2015, hvor han viste frem sine kokkeferdigheter.

–Dette blir sommerens store happening på Rampa. Det blir grillet lokale matvarer og produkter med vilt tilbehør med mange påfunn på grillsiden, sier daglig leder ved Rampa, Dagrun Myhr.

Kokk og artist

Hun har også organisert Rampa-bussen «Petra» for fastlandsfolk som ønsker å ta turen over med ferja. Da rekker de siste ferje hjem til Levanger.

–Dette er et arrangement ment for alle, sier hun fornøyd og legger ikke skjul på at hun gleder seg til sommerarrangementet på Rampa, som er Ytterøys sosiale møtepunkt både for fastboende og tilreisende.

Myhr er svært fornøyd med å ha sikret seg besøk av artisten, kokebokforfatteren og skuespilleren Dyvik Husby, som for mange også er kjent som tidligere vokalist i bandet Turboneger, som herjet rockescenene i både inn- og utland på 90-tallet og 2000-tallet.

–Det er veldig artig å få til noe sånt utpå øya vår. Dette blir veldig bra, og det gleder mange, sier Myhr.

Hans, eller Hank von Helvete for de innvidde, deltar for øvrig med både grillkokkelering og underholdning under Ville veier-arrangementet. Han tar nemlig med seg en egen gitarist til øya for å spille en konsert.

–Han kommer både som kokk og artist. Han tar med seg Cornelis Wrejsvik-låter og Johnny Cash på norsk til scenen etter middagen, og kanskje noen andre låter også. Dette blir en helaften for alle som ønsker å være med, sier Haukø.

Flere planer på gang

Siden arrangementet holdes i telt utendørs, settes det heller ikke tak på antall deltakere det er plass til. Med grillstasjoner utplassert flere steder og tilbehør i buffet i midten, blir det dermed et variert utvalg og god boltreplass med bakgården og kanskje parkeringsplassen i bruk.

–På hønfestivalen i påsken brukte vi parkeringsarealet, men vi kan også ta i bruk bakgården. Det blir uansett en trivelig helaften, sier Haukø.

Rampa-entusiastene har også flere Ville veier-planer på gang, og sier at neste prosjekt allerede er under planlegging.

–Uten å røpe navn, kan jeg vel si at vi har videre planer, hvor Hank ikke er det eneste gode navnet framover. Vi har et annet arrangement til høsten, hvor det kommer en person utelukkende kjent for god mat, sier Haukø og legger til:

–Tanken bak konseptet er å dra ideene litt lenger enn de fleste andre gjør, sier Haukø.