Okkenhaug barnehage eller Vømmølhaugen barnehage som vi for anledningen kalte oss i Vømmølvækka, har hatt prosjekt rundt bygdas store Vømmølfårspæll som gikk av stabelen forrige lørdag.

Vømmølforberedelsene starta med samlingsstund med Magnus Hestegrei som ga en forsmak på vømmølstevet som både barn og voksne har trallet på siden da.Vi satte poteter med gror,på gammeldags vis for hand, i kjent vømmølstil.

Fikk vømmølnavn

Vømmøldugnad med barn, foreldre og ansatte i lag resulterte i flotte skilt med Vømmølhaugen barnehage. Gamle beksømsko og støvler ble til lurker med bjeller og korker. Annet forefallende vårarbeid ble også unnagjort i samme åndedrag.

Alle i barnehagen fikk etternavnet sitt omgjort til plassen de bor,og navna passa fotreffelig for anledningen. Eline Hojemsmoen, Sofie Austmoa, Henrik Svegård, Olaf Frydenlund og Olav Øver-Okkenhaug gikk rett inn i vår vømmølverden!

Vi arrangerte vømmøldans med dertil passende vømmølantrekk. Små og store hadde funnet fram skaut, sjal, flathuva, skjørt, forkle, vadmelsbuksa, vester, busseruller, gammelkjola og beksømsko.

Klare for fårspæll

Vi bakte tjukklemse og potetkaker og åt sodd med fårekjøtt. Fotogalleri ble også laget med bilder i svartkvitt med et falmet gult vømmøldrag.

Fredag hadde vi generalprøve til lørdagens vømmøltog. Eget husorkester bestilt for anledningen med trekkspill og tre fioliner dannet fortoppen til vømmøltoget. Stemningen var stor og små og store med lurker, barnevogn, flagg og musikk strålte om kapp med sola på tur oppover kirkebakken.

Vi kunne stadfeste at Vømmølhaugen barnehage var klare for årets store slag i Okkenhaug, årets Vømmølfårspæll!