Frontmann og vokalist i bandet, Ingar Arne Aae, har bodd i Levanger i 14 år og kommer fra en veldig musikalsk familie.

Han har sunget siden han var liten gutt, men det var først for syv år siden at han begynte å skrive egne tekster. Siden da har han spilt i flere band og opptrådt på ulike arrangement i Trøndelag.

Gode tilbakemeldinger

I fjor ble Aae invitert til å spille på en festival i regi av musikkforumet På Dialekten. En festival som presenterer artister som synger på norsk/dialekt.

Aae hadde hovedsakelig skrevet låter på engelsk tidligere, men valgte for anledningen å oversette noen av tekstene til norsk.

–Da fikk jeg veldig gode tilbakemeldinger fra publikum, og tenkte med en gang at jeg måtte danne et band, sier Aae.

Ga ut to singler

Aae ga i 2016 ut to singler på norsk, «Du e fin» og «Alt det vi gjor», som ble godt spilt på radio.

Høsten 2016 bestemte han seg for å starte band, og fikk med Christian Rosenwinge-Prestvik (trommer), Mikael Torseth (bass og kor), Stian Christensen (tangenter og kor) og Øyvind Andreassen (gitar). På vårparten i 2017 byttet de bassist, og Bendik Nygård ble en del av bandet.

Kjærlighet og savn

Det tok lang tid før de kom opp med et bandnavn som kunne passe deres nye stil, men etter jul i år kom de frem til navnet Hjerterøst.

–Det har litt flere betydninger. På trøndersk betyr det rustet hjerte og det passer bra siden vi synger litt om kjærlighet og savn, og det mange mennesker går gjennom i livet. I tillegg betyr det at man synger med hjertet, og det gjør vi jo. Så vi syntes det navnet passet bra, sier Aae.

Bandet har nå flere egenskrevne låter og musikkstilen beskrives som folkelig rock på norsk, med sjelfulle ballader og mer rocka låter.

–Vårt liverepertoar består både gamle låter, en del nye og noen utvalgte coverlåter som setter stemninga, sier Aae.

Miniturne på Innherred

Helgen 16.- og 17. juni holder bandet konserter på både Levanger og Verdal. Først ut er Maria Bonita, gamle Bryggestua, og dagen etter står utestedet Talia for tur.

På sistnevnte har de med seg bandet BUHRE fra Fauske, som er soloprosjektet til Bjørn Morten Johansen, best kjent som frontmann i Inculcado.

–Dette er drevne folk som lager bra musikk. Johansen synger på engelsk, mens vi har låter på norsk, så det blir litt av hvert for publikum denne kvelden, sier Aae.

Jobber med debutalbum

Hjerterøst skal spille inn sin første singel nå i sommer, og jobber fram mot et debutalbum i 2018.

–Fokuset nå er å spille så mye som mulig fremover og bli enda bedre, sier frontmannen.