–Vi hadde 90-tallsparty i februar også, og det var veldig god stemning. Det er tydeligvis en type musikk som folk liker, så da fikk vi booket Solid base hit og lager en skikkelig 90-tallsfest ut av det, sier daglig leder ved Talia, Trine Skavhaug.

Konserten på Talia er kommende lørdag, 12. august.

Rånemusikken fra 90-tallet

Solid base er ei norsk-svensk eurodance-gruppe som ble startet i Stockholm. Frontvokalisten var i mange år Isabelle Heitmann fra Oslo og rapperen Thomas Nordin. Sanger som «Mirror Mirror», «You Never Know», «Let It All Be Sunshine» og «Come'n Get Me» fikk stor suksess i Europa på midten av 90-tallet, mens deres andre album "The Take Off" ble veldig populært i Japan.

I 2014 ble Camilla Alvestad fra gruppa Reset ny vokalist i gruppa, og siden da har de turnert mye i blant annet Finland og flere steder i Norge. I helgen er de på plass i bakgården til Talia i Verdal.

Dette er jo rånemusikken fra 90-tallet?

–Ja, absolutt. Så jeg blir litt skuffet hvis det ikke kommer noen rånebiler kjørende forbi her. Drømmen hadde jo vært og fått en rånebil til å kjøre bandet inn til konserten. Slik at de kan ankomme med stil, sier hun.

Lover diskostemning

Før konserten står DJ Ken (Ken-Anwar Thørnquist) på scenen. Han har selv drevet med dette siden 1993, og skal sørge for at publikum er i 90-tallsstemning før gruppa går på scenen.

–Slike større artister spiller jo som regel i rundt 45 minutter, så DJ Ken fortsetter festen inne etterpå også, sier Skavhaug.

Trine Skavhaug og Ida Marie Vold lover skikkelig discostemning med glowsticks og blinkende lys når Solid base inntar bakgården til Talia i helgen.

Talia har for anledningen kjøpt inn både glowsticks og blinkende lys, og lover skikkelig diskostemning denne kvelden.

–Jeg håper folk har lyst til å være med å kle seg ut. På den siste festen var sikkert 90 prosent av alle deltakerne kledd ut, og det var så mange herlige farger og frisyrer. Det er veldig artig når folk er så vågale, sier hun.

Melder regn

Foreløpig ligger det an til litt regn på konsertkvelden, men Skavhaug tror ikke det stopper folk fra å komme.

–De får ta på seg en fargerik sydvest og støvler. Vi har også telt og åpent både ute og inne, så det går nok bra. Til og med på Solen i ögonen var det dansing i regnet og full allsang, sier hun.