Den populære førjulsstunden arrangeres 3. desember i Tindved Kulturhage.

–Vi legger til rette for en trivelig 1. søndag i advent for vårt publikum. Vi skal presentere god og trivelig underholdning, sier Tor Haugmark i Hagergrynkompaniet.

Barytonsanger

I år er barytonsangeren Morten Kvaal spesielt invitert gjest. Han er ansatt i et at de få profesjonelle korene i Norge - Trondheim Vokalensemble. Dette ensemblet på tolv sangere er underlagt Trondheim Symfoniorkester og Nidarosdomen. Morten er utdannet klassisk sanger og sangpedagog ved NTNU i 2003.

–Han har etter utdanningen bodd i Sør-Fron og undervist i klassisk sang på musikklinja på Vinstra. Han bor nå, med kone og to barn oppi Ness, forteller Haugmark.

Bjørken sier ja

Videre på gjestelista står Asmund Bjørken.

–Han svarer alltid ja når vi spør om han vil være med på matinéen.

Det var Hagergrynkompaniet som sto bak søknaden til Kongen da Asmund Bjørken fikk tildelt fortjenestemedaljen søndag 1. desember 2013. Høytideligheten foregikk i tilknytning til Hagergrynkompaniets Adventsmatine ved Tindved kulturhage.

Petter Andreas Røstad har i mange år vært en del av Hagergrynkompaniet. Petter A. og Asmund lover også i år at de skal spille «Jularbos julvals».

Ellers fra programmet:

Teaterstudentene ved Nord Universitet. (Korsang)

Kalle Garli - musikalsk ansvarlig og orkester bestående av Andre Dyrstad, Toralf Lund, Trond Solberg,

Halvar Matberg og Helge Westerfjell.

Irene Kverkild (dikt.)

Hagergryn-koret og «Kåinnbandet».

Rune Dillan er som gjennom alle tidligere adventsmatinéer.

I tillegg til sceneunderholdningen blir det allsang.

Lunnan-prisen

Hagergrynkompaniet kunne i 2016 feire sine første 10 år. Jubileumsfeiringa ble markert på Stiklestad

Nasjonale Kultursenter med blant annet utdeling av «Lunnan-prisen». Denne prisen ble delt ut av Hanne Jensen Sousa, Prosjektleder i «Den kulturelle spaserstokken» i Trondheim.

–Den 6. desember skal Hagergrynkompaniet kvittere for prisen. Vi drar til Trondheim og skal fremføre en liten times underholdning på to av byens institusjoner, forteller Tor Haugmark i Hagergrynkompaniet.

Det er Persaunet helse- og velferdssenter og Ilevollen helse- og velferdssenter som får besøk av verdalingene.