Kulturskolen i Levanger inviterer til familieforestillingen «Lille prins: ser du min stjerne blinke?» basert på en bok av Antoine de Saint-Exupéry «Den lille prinsen».

En pilot krasjlander i Sahara-ørkenen. Tørst og alene møter han en mystisk gutt fra en fjern asteroide som forteller ham om sin reise blant stjernene.

140 millioner

«Den lille prinsen» er en av verdens mest leste og avholdte bøker, kjent for sin poetiske fortelling. Boka har solgt 140 millioner kopier på verdensbasis, og er oversatt til 250 språk. Historien fortelles fra barns ståsted, men selv om teksten er enkel er temaene kompliserte, filosofiske og dyptfølte og gjelder betraktninger rundt hva som er grunnleggende viktig i livet.

Med nærmere 40 aktører, drama- og danseelever, er det mye å glede og undre seg over både for store og små, rapporterer Kulturskolen.

Manusforfattere er Margarita Vikander og Ronny Nicholas Sletthagen. Regien er ved Ronny Nicholas Sletthagen. Koreografi står Margarita Vikander for.

Hovedrollefigurene Flygeren, tolket av William Lerstad Brækkan, og Lille prins, tolket av Sofia Zhmakina, er begge 11 år. De både gleder og gruer seg.

Nyproduksjon

Forestillingen spilles i Festiviteten søndag 17. desember og mandag 18. desember. «Lille prins» er en nyproduksjon.

–Tidligere år har vi hatt suksess med Lussinatta og Nøtteknekkeren like før jul. Denne gangen håper vi å treffe barn og voksne med et stykke med dypt og spennende innhold, sier kulturskolerektor Oddbjørn Hagen.

Dramalærer Ronny Sletthagen og danselærer Margarita Vikander har funnet mye fin musikk og gode bilder som vil krydre stykket, mener han.

–Kostymer og dansedrakter er finjustert og alt skal nå legge til rette for en spennende variant av den verdenskjente historien om den Lille prinsen som treffer på flygeren som havarerte i Sahara-ørkenen, rosene, kongen og dronningen, grubleren, blomsten, geografen, slangen, togveksleren, ekkoet, reven og mange andre personer.

Her er noen av de mange aktørene som er i sving io forbindelse med «Lille prins». Dans- og dramaelever. Fra venstre: Emma Nesbø, Cathrine Jullumstrø, William Lerstad Brækkan, Amber Zondag (delvis skjult), Mhara Jabari, Vilde Andersen, Pauline Gaupen Hagen (foran), Louise Tangen (med hatt), Dina Evjen, Sofia Zhmakina, Anna Trøite, Beeke Horn. Foto: Kulturskolen