Logikken til en ihuga RBK-supporter forteller om intense følelser.

Molde er et nødvendig onde i verden, uten Molde ville ikke verden ha vært helt den samme. Slik må uttrykket «hate Molde» forstås.

For den som ikke er tett på fotball og Rosenborg vil monologen til Ole Christian Gullvåg være til stor hjelp. Her forteller han om lidenskap, kjærlighet og livet som bare fyker forbi mens du driver og ser fotball.

Først i Trondheim

«Rotsekk» har premiere i Verkstedhallen på Svartlamon i Trondheim 18. januar, og første forestilling er allerede utsolgt.

–Det er store forventninger til den første forestillingen Turnéteatret som skal ut med i hele Trøndelag, sier teatersjef Nora Evensen.

«Rotsekk» er en enkel forestilling i den forstand at det er bare en skuespiller på scenen, Ole Christian Gullvåg. Han er ikke bare skuespiller, men også ekte, ihuga Rosenborg-supporter. Han er en del av Kjernen – med alt det betyr for livet i stort og smått.

Teksten til forestillingen har Gullvåg skrevet sammen med Aslak Moe som har regien.

Ikke bare for RBK-fans

Teatermonologen er ikke bare rettet mot fotball-interesserte.

–Dette er også en fortelling om livet, om livshendelser, ensomhet og kjærlighet. RBK-kamper er som knagger i livet du kan knytte livshendelser til. Jeg husker for eksempel veldig godt seriekampen mot Start det året jeg kom til Trondheim, sier Ole Christian Gullvåg.

I «Rotsekk» får publikum høre mange små og store øyeblikk, i glede og sorg. En av bunnopplevelsene er et 5 – 1-tap mot Fredrikstad der fotballsupporteren søkkbløt av regnet svikter sitt lag når han forlater kampen før slutt.

–Jeg gikk på pub for å redde stumpene kvelden. Så får jeg seg Perry, treneren Per Joar Hansen på tv. Han ser bedrøvet ut. Plutselig forstår jeg at jeg har sviktet laget mitt, forteller Gullvåg.

Hva som skjer videre kan publikum på Innherred få se når forestillingen kommer til teaterhuset på Verdalsøra 2. februar. «Rotsekk» settes opp to ganger i Verdal. Forestillingen kommer til Levanger og Festiviteten 6. mars. I alt blir monologen framført på 26 spillesteder.

Hjemme hos Eggen

Blant de som allerede har fått sett forestillingen er tidligere RBK-trener Nils Arne Eggen. Turnéteatret hadde først på nyåret en eksklusiv førvisning hjemme hos Eggen. Han har gått god for forestillingen, og har gitt skuespilleren gode tilbakemeldinger.

–Jeg var skikkelig nervøs, men det ble tatt veldig godt imot av Nils Arne, forteller Gullvåg.

Går alt etter planen skal monologen også framføres på RBK-Brakka før premieren til uka.

–Jeg tror at spillerne kan ha godt av å se og høre hvordan vi som er fans opplever det å være RBK-supporter, avslutter Ole Christian Gullvåg som nå er mer en spilleklar med «Rotsekk».