NRKs daglige kveldsunderholdning Sommerbåten legger til kai i Levanger klokken 14.30 onsdag. Hele sendingen fra 21.30 på kvelden vil skje fra båten, med Nadia Hasnaoui og Atle Pettersen som programledere, men vil bli krydret med korte innslag fra byen tatt opp tidligere på dagen.

– Vi har spekulert på hva vi skulle gjøre for å trekke både mye folk og NRK til gågata. Så fant vi ut at vi skulle hatt en kakefest til ære for Sommeråpent, forteller leder Monica Renbjør i Cittaslowrådet.

Stor respons

Etter å ha kontaktet flere bakeri har både Goman, Innherredsbakeriet og Petter Nervik sagt seg villig til å sponse Cittaslowrådet med kaker.

- Vi vet jo ikke om NRK kommer hit, men vi håper da det. Gratis kaker må da friste, sier nestleder Kjellrun Støp. I bakgården og parkeringsplassen ved Danske Bank rigges det opp en scene og flere artister stiller opp med underholdning av forskjellig slag: Åse-Rakel Bøhn (sang), Huldra (musikkteater), Markus Sjøbakk (trylleshow), Kari Palari artistgruppe (sang), Marit og Astrid (trekkspill) og Julie Welde (sang) kommer i hvert fall.

Underholdning

I tillegg til kaker og underholdning, har Cittaslowrådet sikret at flere skaper liv i gata denne ettermiddagen. En rekke kvinner skal sitte utenfor Husfliden og strikke.

- Vi må få folk til å komme. Om noen vil være gatemusikanter, må de gjerne være det, sier Renbjør.

Kafé Verden

Som medlem i Bymuseet i Levanger kan Støp konstatere at det også blir åpent på både Dampskipsbrygga og Emilies hus denne kvelden. Kafé Verden, som holder åpent på torsdager, framskynder denne uka og åpner for servering onsdag i stedet. Line Hofstad i Smak Catering har også fristelser å by på. Hun tar med take away-bilen sin og steker helstekt gris på Havna under sending.

Direktesender seilas

Båten kommer fra Brekstad og går på nordsida av Ytterøy før den legger til kai i Levanger rundt klokka 14.30. Seilasen mellom Brekstad og Levanger sendes direkte på NRK og sommeråpentkomiteen håper mange blir med og ønsker sommerbåten velkommen, både på havn og til sjøs.

Pauline

Jekta Pauline skal også være til stede og ønsker folk velkommen om bord hvor det selges fiskesuppe.

Levanger bibliotek inviterer til bokprat om bord på MS Innherred. Her tar biblioteket med besøkende på en tur på fjorden samtidig som det presenteres bøker.

På havna blir det aktiviteter og servering fra klokken 20.00, halvannen time før sending.

Mystisk Hildegunn

Med på Sommerbåten er for øvrig Verdals kjente skuespiller Hildegunn Eggen, som spiller en av hovedrollene i «Mysteriet på Sommerbåten», en dramakomedie for hele familien som bokstavelig talt er verdens lengste TV-serie. De 41 episodene på et lite kvarter hver spilles inn fra dag til dag underveis på turen, med siste episode 18. august.

Veldig kort fortalt handler den om at skipets kokk plutselig forsvinner, og en ung politimann mønstrer på i Vadsø. Han skjønner raskt at både båten og mannskapet har mange hemmeligheter. Hildegunn Eggen spiller rederen Victoria på båten.

MYSTERIUM: Hildegunn Eggen (nummer fire fra venstre) er med i Mysteriet på Sommerbåten.