Med sol og flere varmegrader enn på lenge, strømmer stadig flere folk til første dag av sommermartnan i Levanger sentrum onsdag. Fra starten klokken 11 og utover dagen har det vært hundrevis av mennesker innom bodene og matserveringene, i tillegg til å nyte underholdning fra scenen.

Fylte gatene

Aase Mossing Rønning fra Levanger var en av flere hundre besøkende på sommermartnan onsdag. Etter åpningen klokken 11 ble gatene fylt av glade handlende tilreisende.

–Jeg støtter alltid opp om lokale lag og foreninger under martnan. Nå har jeg vunnet litt premier også, så dette ble en fin start på martnan, sier hun smilende.

Tradisjon

Kari Palari-koret fikk æren av å starte åpningsseremonien på torget foran jublende publikummere. Torgscenen skal i dagene framover fylles med innslag og underholdning, samt musikk, trening, politisk debatt og mer til.

–Martnan har skriftlig dokumentasjon helt tilbake til år 1530, men det antas at martnan begynte allerede på 900-tallet. Dermed er det en lang historie bak dette arrangementet. I nyere tid er det nå 50 år siden martnan ble effektuert året etter den ble vedtatt startet. Dermed kan vi feire 50-årsjubileum både i fjor og i år, sier Heieraas og ønsker publikum velkommen til martnan.

–Å være med på Levangermartnan er en fast tradisjon siden 80-tallet. God stemning og faste kunder gjør at jeg alltid kommer tilbake hit, sier pølseselger Knut Sommer i Rørosbua.