- Vi kan jo si at vi utfordrer Olav Salater og Sturla Lorås til å innta tanken neste år, sier en spøkefull gjeng med Nessegutten-representanter under martnans andre dag i Levanger sentrum. På torget har sportsklubben fra Nesset en egen bod med loddsalg og en helt egen, tradisjonsrik publikumsfavoritt: Dynketanken.

- Ungene er mye lettere å hyre inn til å bli dynket sammenlignet med oss voksne. Men neste år får lederne ta på seg det ansvaret, sier Runar Thorhus og ler.

Vått

Dersom deltakerne treffer blinken, faller den (u)heldige personen på planken ned i vanntanken under. Og den jobben tok Martine Herje og Hedda Rangul på strak arm torsdag.

- Det er veldig vått, men det er gøy også, konkluderer Martine og avviser at det er behov for verken polvotter eller ullsokker for å holde varmen i våtdrakten mellom slagene.

- Dette er et fast innslag på martnan for Sportsklubben Nessegutten, og det bringer mye god og viktig inntekt til klubbens satsing på barn og unge. Pengene fra martnan går direkte til det arbeidet, og dugnadsinnsatsen er stor, sier mor Heidi Myhre mens datteren tørker av seg det verste vannet.