Bandet Varied ble stiftet for over et år siden, men på grunn av mange utskiftninger er det først nå bandet har fått startet opp skikkelig. I morgen, onsdag, står de klare for kanskje det største oppdraget hittil: Martnaskonsert på Kari Palari-huset i Levanger.

– Vi ser virkelig fram til å få spille under martnan. Det blir veldig artig, tror Kenneth Lyng Myrslo (22). Han er vokalist i Varied, og har med seg bestekameraten Frode Andreas Melgård (21) på bass, Sindre Helden (23) og Eivind Haldorsen (22) på gitarene, og Odd Peder Hoem (22) på slagverket. Samtlige i bandet kommer fra Verdal, hvor de til nå har fått prøvd seg litt i noen mindre spillejobber.

Allsidig og kjent settliste

På Kari Palari-huset onsdag kveld skal de spille to ganger førtifem minutter, men en pause imellom. Settlista består mest av coverlåter i sjangeren rock, mest «gammelrock». Låter fra AC/DC, Scorpions og Danzig er blant de mange klassikerne Varied har forberedt for kvelden.

– Men vi spiller et par nyere låter også, fra Volbeat og slike, skyter Lyng Myrslo til.

Martnaskonserten hos Frank Scott i Kari Palari-huset har det ferske rockebandet blitt valgt ut til på bakgrunn av tidligere prestasjoner. På en rockekveld i Kari Palari for ikke så lenge siden holdt de en liten konsert, hvor de og bandet Usensurert fra Levanger fikk vist seg fram. Scott likte tydeligvis det han så av Varied, for plutselig ringte han Lyng Myrslo og co. og spurte om de kunne spille under martnan også.

– Vi håper det kommer så mye folk som mulig, for vi spiller ganske allsidig musikk. Og alle liker gammelrock. Men det hadde vært artig med et par fra samme miljø som oss også, sier Kenneth om morgendagen på Kari Palari, og sikter til andre rockere i nærområdet.

Vil løfte bandmiljøet

Varied kommer ikke til å ta en krone selv for martnaskonserten. Pengene er ikke det viktigste for det unge verdalsbandet, i hvert fall ikke nå. De bryr seg mer om å nå ut til lokalbefolkningen i starten på det som forhåpentligvis blir en lang karriere.

– Vi gjør dette gratis, siden Kari Palari-huset og konseptet er ganske ferskt, og siden Frank prøver å ta tak i rockemiljøet på Innherred og løfte det. Det vil vi stille opp for. Det viktigste for vår del er uansett å få vist oss fram. Betaling får vi ta mer av etter hvert, sier Kenneth Lyng Myrslo.

– Hvor langt vil dere ta Varied, da?

– Dit at bandet får et navn som er verdt såpass at vi får spillinger nok til å kunne leve av det til slutt, svarer han.

Selv om Varied ikke har holdt på altfor lenge, og begynte med konserter nå i vår, har samtlige av medlemmene rikelig med erfaring fra tidligere band. Et par av dem har også vært innom metalsjangeren, hakket hardere enn rock, kan man si. Nå satser de på mer bredtfavnende låter, med allsangappell og høy nostalgifaktor.

– Det er sånn musikk folk opp i årene har vokst opp med, og vi får slik ei større publikumsmasse. I tillegg passer nok min stemme best til denne typen eldre rock, synes Kenneth. Han påpeker at metalbakgrunnen likevel har satt sine spor, hvilket gir Varied sitt noe tøffere særpreg.