Årets oppsetting i regi av tiendeklassingene ved Verdalsøra ungdomsskole hadde hjul og jul som tema. I en to timer lang forestilling, inkludert en halv times kaffepause, tok de publikum med på en førjulsreise sammen med kjente og kjære figurer fra TV-skjermen.

Bla i karusellen ovenfor for å se bilder fra mange av numrene.

Nissetråd

The Julekalender-nissene Fritz, Hansi og Günter - samt Gjertrud og Olaf - holdt en slags rød tråd gjennom forestillingen, men avsporingene var mange. Ikke bare til blånissene, men til juletrehenting, et bortkommet hjul, julebakst og flere ungdommelige opptrinn.

Rent musikalsk var Ronja Musums fremføring av Where are you christmas et stort høydepunkt, mens dansenumrene i alle slags former også fortjener et ekstra pluss i margen. Den klare oppfordringen om å avstå fra mobbing, uansett hvor uskyldig det måtte føles, er en viktig poengtering før jul, ei høytid som ikke for alle bare er forbundet med glede heller.

Mest glede

Men stort sett var det glede som ble utstrålt på scenen hos Verdalsøra-elevene, som gikk til verket med innsats og pågangsmot på alle fronter. Mange har gjort en formidabel innsats uten å inneha fremtredende roller på scenen, og et stødig akkompagnement ledet av kapellmester Ferdinand Arntzen Elmenhorst sørget for å få den ekte julestemningen vel i havn.

Mellom 650 og 700 voksne publikummere betalte for å se årets forestilling, og i tillegg kom omkring 150 barn inn gratis på «voksenforestillingene». Oppsettingen ble også vist på dagtid for medelever ved Verdalsøra barne- og ungdomsskole.