Hør sendingen på nrk.no.

Den populære radioduoen slo følge med sine NRK-kolleger Tete og Sven i Heia Fotball som går fra Lerkendal til Steinkjer denne uka.

– Vi skal sende direkte fra fotturen sammen med Heia Fotball på NRK P1 mellom klokka 11 og 12. Vi får se hva det gjør med oss, å gå og lage live radio. Kanskje blir det litt tuting og roping fra bilister som hører på, sa Torfinn Borkhus, på vei i bil fra Magneten til Skogn.

Svigerfar i Levanger

– Vi skal gå fra Skogn til Levanger via Momarka. Jeg er jo godt kjent i området. Min svigerfar, Svein Gjære, bodde i Momarka før. Nå bor han i en sånn skikkelig sydenleilighet nede i sentrum.

Nilsson og Borkhus har ingen andre planer enn å være støttespillere for sine kolleger på fotturen gjennom Levanger.

– Tete og Sven i Heia Fotball er gode Lønsj-venner og kolleger. De har vært med oss i vår podkast som gjester og har vært med i sendingen vår flere ganger når vi har fotballrelaterte saker. De er på en måte vårt fotballalibi, forklarer Borkhus.

– Dette er vår første sending til fots. Det blir litt som Ut i naturen på P1, bare denne gangen er det direktesendt.

PS! Svein Gjære er far til Borkhus' samboer, Siri Gjære, som er musiker og sanger. Hun har tidligere undervist ved Høgskolen i Nord-Trøndelag i Levanger og har gitt ut soloalbum som artist.