Verdal Teaterlag satte et skikkelig punktum for suksessforestillingen Levva livet i Trondheim sist helg. Etter 27 forestillinger i Verdal og tre forestillinger med tilnærmet fullsatt sal i storsalen med 1200 plasser i Olavshallen, er det en fornøyd teaterlagsleder som kan oppsummere sesongens oppsetning.

– Det er vel 15000 som har sett det. Selv om vi ennå ikke har full oversikt over det økonomiske, så kan vi si såpass at vi er fornøyd med det også. Men vi er like fornøyd med at alt har fungert etter planen hele tida. Også forestillingen i Olavshallen gikk stort sett som det skulle. Det ble bare bedre og bedre, og på den siste lørdag kveld var det storstemning i salen og virkelig artig å være med, sier Lars Børre Hallem, leder i Verdal Teaterlag.

Avslutning med pang

Da det ble klart at Åge Aleksandersen sa ja til at hans musikk kunne benyttes, var teaterlaget såpass trygg i sin risikovurdering at Trondheims storstue ble bestilt allerede før manuset var ferdigskrevet. Datoen ble satt i forvissing om at de da hadde hatt masse publikum i aulaen i Verdal, og at de gikk rett over til trønderhovedstaden.

Regissør Arnulf Haga i samtale med musikalsk leder Asgeir Skrove før fredagens forestilling i Olavshallen.

Det ble planlagt en skikkelig avslutningshelg som «pay back» til amatørene som har brukt så mye tid på og bak scenene. Fra fredag til søndag hadde teaterlaget 60 rom på Royal Garden. De satte opp busser som tok hele ensemblet til Trondheim.

– Vi la opp til en skikkelig opplevelseshelg, fordi vi mente at dette var vel fortjent etter det som var levert. Det var første gangen i teaterlagets historie at vi gjorde noe sånt. Det ble veldig vellykket. Også kunstnerisk ble helga en suksess. Vi fikk mass lovord fra et entusiastisk publikum. At Åge Aleksandersen med familie og masse venner også kunne ta del i avslutningsforestillingen og festen var noe som vi satte veldig stor pris på, forteller Hallem.

Familieforestilling

– Nå er det over, men snart er det vel en ny sesong. Hvordan skal dere matche dette?

– Jeg er glad du spør hvordan vi kan matche det, og ikke toppe det. Det som er viktigst for oss er at vi skal levere kvalitet, vi kan ikke telle publikum hver eneste sesong. Vi har ikke muligheten til å få så mye publikum på alt vi gjør. En barne- og familieforestilling har ikke samme potensial som Vinsjan og Levva livet, men vi skal gjøre det også, sier Hallem.

I mars vil teaterlaget fortelle offentligheten hva som blir den neste storsatsingen fra deres side. Lars Børre Hallem røper såpass at hovedsatsingen blir en barne- og familieforestilling, en forestilling de ikke har gjort før i Verdal. Han tror av den grunn ikke på noen reprise når det gjelder publikumsappell, men lover at de skal levere varene med den gode kvaliteten som kjennetegner teaterlaget i Verdal.

– Vi har også flere prosjekter på gang. Det er så mange som ønsker å spille teater, og vi vil gi flest mulig muligheten til det, sier Lars Børre Hallem.