Egon Olsen har selvsagt klekket ut en ny en genial plan for å vinne store premiepenger. Og blir det fullklaff denne gang?

Vi skal i alle fall røpe såpass mye at planen om å vinne publikums gunst ser ut til å ha klaffet til det fulle. Styggdalsnemndas oppsetting av «Olsenbanden jr på rocker'n» brakte både latter, rock'n roll-stemning og kraftig applaus fra amfiet under premieren lørdag kveld.

Og det spørs faktisk om ikke Olsenbanden framsto atskillig listigere mens bandemedlemmene ennå unge. Altså juniorene Egon, Benny og Kjell.  I alle fall om vi skal sammenligne med deres alter egoer i voksen alder, kjent fra de mange filmene. Og i alle fall om vi vurderer de kritiske sluttfasene i enhver av den godeste Egons geniale planer.

En koffert som flere gjerne vil slå kloa i, naturlig nok. Vi snakker Olsenbanden her. Og i showbiz - inkludert agenter fra det store utland - er det ikke alltid at alle har det reneste melet i posen. Naturlig nok står kampen om Valborgs hjerte også sentralt i det hele.

Så var det dette med å bli rockesterjene da, for som Egon, Benny og Kjell forklarer det: Man kan jo ikke vite om man er god til å spille før man har prøvd. Det er bare det at tilhørerne rømmer både bar og dansegulv i Syversens snackbar for å komme seg raskest mulig unna når ulyden fra Olsenbandens første øving ljomer veggimellom.

- Kan dere ikke spille? spørres det.

- Nei, men det visste vi ikke før nå, svarer de vordende rockerne. Og da Kjell på et senere tidspunkt komponerer sin egen kjærlighetssang til Valborg, og får det samme spørsmålet fra sin far. Går det bra?

- Nei, det let rævva.

Mye humor og latter

Uten at Kjell og hans to gode klassekamerater mister motet av denn grunn. For det finnes da utveier. Og god hjelp.

Noe de absolutt trenger når også Biffenbanden melder seg på i konkurransen. Og selvsagt også den noe mer klassisk orienterte Hermann, sønn til den nokså eksentriske og selvhøytidelige kriminalbetjent Hermansen.

Dramaet topper seg når det dukker opp agenter fra selveste Amerika, og den vestlandske og dialektglade kringkastingsjefen kommer for å overvære talentkonkurransen.

- Timet og tilrettelag, slik Egon Olsen ville formulert det.

Egon Olsen spilles for øvrig av Hågen Sigurdsen Røstad som i denne oppsettingen har sin karrieres første hovedrolle. Han gjør rollen med bravur. I likhet med et ensemble som viser seg fram i storform og med en spilleglede som lett smitter. Her kan publikum glede seg over en halvannen times underholdning hvor det er tett mellom de lattervekkende replikkene , morsomme episoder og selvsagt en hel rekke musikkinnslag som også bidrar sterkt til at publikum kan glede seg over opplevelsen.

Det er flott å se hvor trygge de unge skuespillerne framstår, og i samspill med de noe mer erfarne voksne blir dette til en helmaks forestilling.

Svar på Hollywood

Slik oppsummerte varaordfører Silje Sjøvold forestillingen, da hun under blomsteroverrekkelsene berømmet de mange talentene som sto på scenen:

- Jeg vil påstå at takket være alle de flotte amatørteaterlagene vi har, så kan vi slå oss på brystet og si at Verdal er norsk amatørteaters svar på Hollywood.

Olsenbanden jr. på rockern

Av Arne Lindtner Næss, med musikk av Svein Gundersen. Trøndersk oversettelse av Leif Johannes SAgen.

Produksjon av Styggdalsnemnda. Premiere 27. mai.

Rolleliste

Egon Olsen: Hågen Sigurdsen Røstad

Benny Fransen: Odin Liaklev

Kjell Jensen: Tobias Nessemo

Dynamitt-Harry: Kevin Aarstad

Valborg: Karen Ingeborg Moe

Ingrid: Johanna Sagen Wibe

Biffen: Sindre Eng Nessemo

Johnny: Anders Lundgren Elnes

Knut: Tobias Myrland

Hermann: Jens Greger Pettersen

Hermansen: Kevin Holmli

Holm: Edvard Haugskott Pettersen

Popp-Johansen: Trond Anders Prestvik

Dolly: Ingvild Overmo

Syversen: Gjermund Julnes

Tuttal: Jannike Haugan

Tommy: Fredrik Haugen

Gunnar: Sebastian Lyng Malmo

Petter: Andreas Helland

Torleif: Marco Holtan

Harald: Espen Olaf Vestvik

Gudrun: Else Jorunn Hermann

Bassefar: Ola Andreas Haga

Lektor Kvasshaug: Øyvind Malum

Kringkastingssjefen: Einar Andreas Egge

Frida: Johanna Hermann Selseth

Rakel: Julie Woll Haga

Trine: Linnea Gåsodden Rotmo

Trude: Ida Woll Haga

Hedda: Tuva Myhr

Hedvig: Aurora Rindsem

Astrid: Nora Strand

Instruktør: Stian Hovland Pedersen

Musikalsk leder: Morten Kvaal

Produksjonsleder: Gerd Sagen

Produksjonslederassistent: Lotte Holthe Kjesbu

Inspisient: Karoline Sagen

Scene: Lars Daniel Hjelde, Ola Haga

Koreografi: Sandra P. Storhaug

Sufflør: Ingvild Hallem