Det var bare i starten at Greven var litt skummel. Mali hadde fått plass på første rad sammen med mamma Inger Marie. Da var det kanskje ikke rart at Greven, i Tore B. Granås sin skikkelse, kunne virke litt skummel første gang han viste seg på scenen. Da var det godt å kunne ta seg en kjapp tur i mammas fang.

Litt usikker

Men det ble bare med denne ene gangen. Resten av forestillingen satt seksåring pent på egen stol og fulgte den spennende jakten både på Julestjernen og Sonja.

Hun kunne fortelle oss at det var ekstra artig å være der, i og med at venninna Alma Gudding Wæren har rollen som Lille Gulltopp.

På spørsmål om hun selv kan tenke seg å følge i venninna sine fotspor, vred hun seg litt i mammas fang og var ikke helt sikker. Det skal man vel heller ikke være når man bare er seks år.

Helge Westerfjell er en kjent mann i musikkmiljøet på Innherred. Han hadde denne kvelden tatt med seg barnebarna Oda og Patrik.

Oda kunne fortelle at hun har sett filmversjonen mange ganger før, og at det derfor var artig å se det i en litt annen variant.

Drømmer om scenen

Og i motsetning til Mali, var ti år gammel Oda ikke i tvil om at hun hadde lyst til å stå på scenen selv en gang i framtida.

Trommeslager Westerfjell lot seg imponere av både lyd- og lydeffekter underveis, og så fram til fortsettelsen etter pausen.

Borte i en krok i kafeen fant vi to damer som så ut til å kose seg i hverandres selskap, og det inntrykket var heller ikke feil skulle det vise seg.

Julie Frøseth var nemlig på søndagsbesøk til «mimmi»» Brit Solveig Johansen på Øra. Der ble en ellers vellykket dag avsluttet med å overvære Reisen til Julestjernen.

De hadde startet dagen med trimbingo, før de hadde spist middag, og nå var de altså å finne på Minsaas Plass.

Julie syntes det var både artig og spennende. Hun likte godt mannen med moppen, som svinset rundt på scenen i Kristoffer Hjulstad sin skikkelse.

Første gang

Ola Marius Ryan og datteren Aurora satt og koste seg med popkorn i pausen.

–Greven var så morsom da han danset rundt med smånissene, og datt om på gulvet så han ikke kunne reise seg igjen, fortalte Aurora og viste med armene.

Pappa Ola Marius fortalte at det var første besøk i det nye teaterbygget, og dette mente han måtte gi et ytterligere løft til kulturlivet på Innherred.

–Jeg har jo sett filmen mange ganger, men dette er første gang jeg ser det som skuespill.

Fornøyde

Han mente de grep som var gjort allerede i innledningen av stykket fungerte bra. Og Ryan skulle jo ha de rette forutsetninger for å mene noe om det som ble vist fra scenen, med en mastergrad i klassisk sang i bagasjen.

Det var i det hele tatt mange fornøyde fjes å se- både i pausen og etter forestillingen.

Vi lar fungerende fylkesmann Gerd Janne Kristoffersen få siste ord:

- Vi er veldig heldig som har fått et så flott teaterbygg.