Forestillingen hadde premiere tirsdag kveld, spilles onsdag kveld og torsdag kveld er siste mulighet for å få med seg de magiske øyeblikkene til tiendetrinnet på Verdalsøra ungdomsskole.

De 147 ungdommene lever opp til navnet på forestillingen «Magiske øyeblikk - hatten av for Disney». Skolen har lange tradisjoner med å få det beste ut av avgangskullet i en oppsetting som på folkemunne går under navnet «musikkprosjektet». Riktignok ikke en helt presis benevnelse, da forestillingen og ikke minst alt forarbeidet handler om mye mer enn musikk.

Mer enn musikk

Helt siden skolestart har tiendetrinnet parallelt med den øvrige undervisningen jobbet knallhardt med alt som hører til en oppsetting over tre kvelder, med dagforestillinger innimellom. Idémyldring, skriving av tekster, laging av kulisser og kostymer, promotering, lyd og lys, baking til kaffe- og kakesalget i pausen og scenerigging er en del av det som må til. Ikke består forestillingen bare av musikk heller. Det er dansenummer, dramatisering av kjente Disney-øyeblikk og ikke minst en rekke videoinnslag av høy kvalitet.

Publikumskontakt

Vi var innom på forestillingen for en del av medelevene i skoletida onsdag. Noen av de voksne instruktørene fryktet nok at gjengen kunne slippe seg litt ned etter tirsdagskveldens premiere, men det var ikke tilfelle. Med stor innlevelse, spilleglede og ikke minst et smittende humør tok de publikum med på en ferd gjennom litt av alt Disney-historien har å by på.

Her er Mikke og Langbein, Lady og Landstrykeren, Snehvit og alle de gode gamle Disney-figurene, blandet med det nyere materialet fra Disney-konsernet.

Utviklende

Tiendetrinnet har åpenbart talenter i fleng, både innen sang og musikk, form og farge, lys og lyd, dans og drama, på videoredigeringssiden og i hele mylderet av kreativitet. At elevene under arbeidet også har lært hverandre enda bedre å kjenne, og blitt tryggere både på seg selv og sine medelever kan det ikke være tvil om.

«Magiske øyeblikk - hatten av for Disney» er absolutt verdt et besøk, og siste mulighet er torsdag kveld.

Bildegalleriet vises kanskje ikke på din mobil, gå inn på våre nettsider for å se 17 bilder fra forestillingen.