Sist onsdag gikk Ann-Maj Hovdahl Holmli brått bort etter å ha blitt alvorlig syk to uker før. Selv kort tid etter bortgangen var sønnen Kevin Hovdahl Holmli sikker på at han skulle gjennomføre drømmen om en egen julekonsert kalt "Julenatt" i Stiklestad kirke. Men nå synger han til ære for moren, som alltid har vært en viktig støttespiller.

- Det har vært tøffe forberedelser, men det føles helt rett i ettertid, sier en fornøyd Kevin Hovdahl Holmli innimellom varme klemmer fra kjente og kjære i kirkerommet på Stiklestad.

Fylt til randen

Han har nettopp gjennomført sin første, selvarrangerte julekonsert, og ble belønnet med stående applaus fra over 350 publikummere i en bokstavelig talt fullstappet kirke søndag kveld.

- Det er helt fantastisk. Konserten var utsolgt allerede i forkant, og flere kom i døra. Det er utrolig at så mange møter opp, sier Hovdahl Holmli.

Moren var med på å planlegge julekonserten, som sønnen hadde drømt om siden han var liten. Med seg på scenen hadde Kevin med seg Fredrik Haugen og Sandra Anfinnes. På programmet sto blant annet Julekveldsvisa, O’ Helga Natt og Nordnorsk julesalme.

Blir tradisjon

Det ble også en følelsesladet konsertkveld i Stiklestad kirke søndag kveld, med Kevin i spiss for et svært dyktig kobbel lokale musikere. Tale Vang Ellefsen, Stian Christensen, Åsmund Gevik, Øyvind Andreassen og Viktor Stavrum sørget for stødig akkompagnement til de tre unge solistene, som imponerte både sammen og hver for seg. Konsertens største øyeblikk for de fleste var trolig uansett da Kevin sang O’Helga Natt med et nedtonet akkompagnement og en kraftfull røst som fylte hele kirkerommet.

- Jeg håper at folk vil komme tilbake neste år også. Vi ønsker å gjøre dette til en fast tradisjon, dersom publikum ønsker det, sier Hovdahl Holmli.