Da skolen ble lagt ned i 2015, bestemte Okkenhaug musikkorps seg for at de skulle gjøre en innsats for å skape liv på bygda. Resultatet ble et vømmølfårspæll med fårestilling våren 2016. Et arrangement som ifølge Solrun Matberg i Okkenhaug musikkorps er verdt en gjentakelse.

–Det var bare blide folk og god stemning helte tiden, og musikkorpset satt igjen med en kjempeinntekt, forteller Matberg.

Korpset er godt i gang med øving av vømmølmusikken. Eller VømmølFÅRestillingen, som de har valgt å kalle konserten som arrangeres på kvelden. Dirigent Jørgen Vie har skreddersydd musikken for korpset.

–Det er kjente vømmølsanger som han har laget til oss ut fra hvilke instrument det er i korpset, sier Matberg og lover vømmølmusikk slik man ikke har hørt den før, med musikk, sang, ablegøyer og en rekke vømlete påfunn.

Forestillingen settes opp lørdag 13. mai, men det er ikke bare konsert som arrangeres når det er VømmølFÅRspæll på Okkenhaug. Dagen starter med vømmøltog.

Vømmøltog

–Da selger vi togbilletter som blir klippet. Vi har dommere som dømmer etter ymse kriterier, forteller Matberg.

Korpset skal gå først, og alle som ønsker det kan hive seg med i toget. Deltakerne oppfordres til å være vømmølstemt i klær og humør, gjerne med instrumenter og sang. Okkenhaug musikkorps regner med det vil bli noen flere vømmøldoninger i toget i år enn i fjor.

–Det er bare å ta med seg barnevogner, motorsykler, barn og voksne, sier Matberg.

Hun antar rundt 200 deltok i toget i fjor og venter enda flere i år.

–Ut fra tilbakemeldingene kommer det flere utkledde vømlinger og flere doninger i år. Vi har også sendt ut invitasjoner til kor og korps i Levanger og Verdal, forteller Matberg.

Etter at toget er ferdiggått, blir det en rekke aktiviteter utendørs ved grendehuset. Også her kommer dommerne og dømmer etter ymse kriterier.

–Det blir blant annet trillebårkjøring, kjerringkjøring i trillebår, stylter og hesteskokasting, forteller Matberg.

Levanger spellemannslag som bidrar med levende musikk. Det blir også besøk av en rekke husdyr.

–Vømmølsau, høner, gås og diverse dyr som blir å finne i inngjerdinger, sier Matberg.

Inne i grendehuset blir det musikalske innslag og vømmølsodd før selve VømmølFÅRestillingen starter. Men selv ikke når denne forestillingen avsluttes, er moroa over. I hvert fall ikke for den som har fylt 18 år. Etter VømmølFÅRestillingen blir det nemlig et sceneskifte med pub, buskspræll og levende vømmølmusikk.