Totalt kom det inn 75 søknader til de tre ledige stillingene i kulturenheten i Levanger kommune. De tre stillingene omfatter arrangementsansvarlig/kulturmedarbeider, frivilligkonsulent/koordinator og avdelingsleder kultur/styrer.

Bergenseren Hanne Solend Nilsen (29) er ansatt som arrangementsansvarlig, Ingvild Rønning Radwan har takket ja til stillingen som frivilligkonsulent/koordinator og nå har Astrid Cecilie Olaussen (35),  fra Åsenfjord blitt ansatt som avdelingsleder for kultur. På denne stillingen kom det inn 15 søknader, åtte kvinner og sju menn. Fire personer ble innkalt til intervju.

- Blir spennende å sette i gang

Olaussen kommer opprinnelig fra Åsen og har utdanning innen reiseliv. Hun jobbet i fem år som reiseleder og markedsansvarlig i Spania, før hun kom tilbake til Norge i 2004. Etter det jobbet hun innen event- og arrangementsbransjen i Trondheim, blant annet som daglig leder for Barnas Skidag i Granåsen, arenaleder i Borggården for Olavsfestdagene og teknisk sjef under landbruksmessen Agrisjå.

For sju år siden tok hun over hjemgården i Åsenfjorden, og har siden drevet selskapet Skills. Det siste året har 31-åringen hatt en 60 prosent stilling som leder for Festiviteten i Levanger, noe som også inngår i jobben som leder for kultur i kommunen.

- Det blir spennende å sette i gang. Jeg begynte i jobben på fredag, så jeg har ikke rukket å gjort så mye enda, men jeg ser frem til å være en del av teamet som skal videreutvikle kulturarenaen i byen, sier Olaussen til Innherred.

Olaussen gleder seg til å komme skikkelig i gang i jobben, og ser ikke bort i fra at den blir utfordrende.

- Det er mye logistikk og utredninger som skal gjøres, så det blir mer enn nok å ta tak i, sier hun.

Kultursjef Guri M. Sivertsen forteller at det er godt å ha fått på plass alle kulturstillingene i kommunen.

- Det blir fint å kunne jobbe litt langsiktig nå, sier hun.