Konseptet ble prøvd ut første gang i fjor, så det er andre gang at det arrangeres.

– Dermed kan vi snart kalle det en tradisjon, smiler initiativtaker Einar Olav Larsen, som står bak arrangementet sammen med Levringslåven ved Trygve Hofstad.

Håper å gjenta suksessen

Målet er da også at det hele skal bli en årlig greie, som får frem god dans og musikk.

– En slags minifestival med en bra fest på kvelden, sier Larsen.

Fjorårets arrangement ble en fin suksess med over 100 gjester, og opplegget er i stor grad det samme i år. Det betyr salg av slåttgraut fra klokka to og utover ettermiddagen, akkompagnert av Einar Olav Larsen og Reidar Aksnes i spissen for lokale spellmenn.

– Den som kan spille må gjerne ta med instrument, oppfordrer Larsen.

Kan lære å danse før festen

I fjor var slåtten unormalt sen, men i år er førsteslåtten vel overstått på denne tida.

– Da klaffer det veldig bra med et sånt arrangement, konkluderer den dyktige felespilleren. Han har tanker om å videreutvikle konseptet, med familiekonsert på dagtid neste år. På kanskje enda litt lenger sikt håper han å involvere for eksempel landbrukslagene.

Klokka fem blir det polskurs, og klokka sju åpner pøbben.

– Dermed får man en siste mulighet til å lære seg dansetrinnene før festen starter, smiler Larsen, som i fjor fikk oppleve at Vuku teaterlag kom på blåtur til Levringslåven for å ta polskurs.

Fest med variert musikk

Fra i nitida spiller Einar Olav Larsen orkester med Reidar Aksnes og trekløveret Kalle, Ronni og Jan Erik «Ersen» Garli, samt flere gjester. Ragnhild Strand er gjestesolist, og vil synge duett med Kalle Garli.

– Det blir litt sånn som Benny Anderssons orkester, et lite virvar av tradisjonsmusikk, men med lun og god stemning, fastslår Einar Olav Larsen.