– Seks kommunale veger var berørt av flommen, men nå er det bare Holmlibakken i Ulvilla som er stengt. Der skal vi gå i gang med reparasjonsarbeidet så fort som mulig, lover ordføreren, som i formiddag var på flombefaring i Vuku.

Fylte kjellere

Der har han vært flere ganger tidligere når flomvarsel er sendt ut, og Iversen konstaterer at nettopp Vuku-samfunnet er veldig utsatt når flomfare oppstår. Det skyldes ikke minst det faktum at Verdals-elva har flere smale partier rundt Vuku sentrum.

– Et tilbakevendende problem vi tar på stort alvor. Fredag flommet vannet inn over deler av Vuku sentrum, fotballbanen ble lagt under vann og Vuku auto og flere andre fikk vann inn i kjelleren, sier Bjørn Iversen.

Sprenge bort

Kommunen hadde to tosifret antall medarbeidere ute i felt i forkant av den meldte flommen. Stikkrender og sluker ble renset, men nå bebuder ordføreren mer permanente tiltak for å få redusert flomfaren. Han mener elva må gjøres bredere:

– Det er og blir feil at vi ikke får lov til å gjøre noe med elveløpet! Det ville vært rimelig enkelt å øke elvas kapasitet ved for eksempel å sprenge vekk et par bergnabber i elva. Da ville vi være spart for mye! sier Ap-ordføreren.