Line Hofstad (47) etablerte Smak Kreativ Catering sommeren 2011. Hofstad, som da drev kantinevirksomheten for ISS på Norske Skogs fabrikk på Fiborgtangen i en årrekke, ønsket å starte for seg selv og etablerte selskapet. Nå drives kantina som en del av Smak Kreativ Catering.

Femdoblet omsetning

Dette selskapet er et av de raskest voksende selskaper i Nord-Trøndelag. På Dagens Næringslivs kåring av årets gasellebedrifter plasserer Smak Kreativ Catering seg på en 6. plass i Nord-Trøndelag. Selskapet har hatt en vekst fra en omsetning på 1.1 millioner kroner i oppstartsårets 2011 til 5,3 millioner kroner i 2014.

Ingen andre i fylkestoppen har tilnærmet samme lønnsomhet som bedriften til Line Hofstad. For hver krone hun omsatte satte hun igjen med 45 øre i fortjeneste. Av en omsetning på 5,3 millioner kroner i fjor fikk Smak et driftsresultat på 2,1 millioner kroner. Året før, i 2013, var situasjonen tilnærmet den samme. Da hadde de inntekter på 4,7 millioner kroner, og hadde et driftsresultat på nær 2,1 millioner kroner.

Nesten 50 prosent

På tre hele driftsår, fra 2012, har Smak Kreativ Catering hatt en samlet omsetning på 11,4 millioner kroner og sitter igjen med over 5 millioner kroner i driftsresultat. Det er ikke mange nystartede virksomheter som kan vise til en slik utvikling.

Det er Petit Agentur as på Høylandet, en leverandør av utstyr og råvarer til ølproduksjon, som topper årets liste her i fylket. Smak Kreativ Catering kommer som sagt på en 6. plass. Neste virksomhet på Innherred er Telekiosken Verdal as som plasserer seg på en sterk 9. plass.

Lokale suksessforetak

Videre plasseringer: Elnac as, Verdal (13), Øra-Bygg as, Verdal (16), Levanger Autoservice as (30), Securo as, Verdal (32), Frosta Fritid & Campinservice, Levanger (37), Ytterøykylling as, Levanger (41), G-Sport Magneten as, Levanger (42), Berg Regnskap as, Levanger (46) og Breeze Grønn Frisør as, Verdal (48). (Kilde: Dagens Næringsliv)