Synet som møtte Jan Harald Aarvik på Brusve gård søndag morgen var ikke hyggelig. I forbindelse med Førrijul-arrangementet der i dag, ble det i går brukt en god del tid på å sette opp en trebod til å ha salg fra, og for å få gårdstunet til å se litt gammeldags ut.

– Det ser jo ut som om at det har vært orkan der i natt, men det vet vi jo alle at det ikke var, sier barnebarnet Kristina Husby Aarvik.

Hyggelig adventsarrangement

På Førrijul på Brusve gård er museumshusene åpne, og det er juleaktiviteter med gode tilbud, gløgg og kaffe, samt gang rundt juletreet. Det er Levanger Nye Teater i samarbeid med Brusve gård - Bymuseet i Levanger som står bak arrangementet.

– Det som skulle være et hyggelig første søndag i advent-arrangement blir plutselig ikke like hyggelig når noen gjør hærverk på denne måten, sier Kristina Husby Aarvik.

Håper å få den opp igjen

Førrijul åpner klokken 12.00, og formiddagstimene skulle brukes til å legge siste hånd på verket. Istedet har de frivillige fått en dobbelt så stor jobb, og ved halv ellevetiden ble det jobbet iherdig med å få opp boden igjen.

– Vi var ikke en gang sikre på at det lot seg gjøre. Spiker er tatt ut, og plankedelene er kastet utover. Noen av dem er også brukket i stykker. Men det ser ut om om at det er håp om å få boden opp igjen til Førrijul starter, sier en meget skuffet Kristina Husby Aarvik.