NTE opplyser i en pressemelding at de selger selskapet EV Power til  selskapet Fortum Charge & Drive. Finnene tar etter dette også over EV Powers 10 ladestasjoner i Trøndelag.

Fortum Oyj er en finsk energiselskap med virksomhet i Norden og Østersjø-regionen. Fortum produserer og selger elektrisitet og varme, samt drifter og vedlikeholder kraftverk. Hovedproduktene er strøm, varme og damp. I Norge opplyser selskapet at de har over 100.000 strømkunder, og over 10.000 kunder med ladekort for elbiler.

EV Power, som er et heleid datterselskap av NTE, selskapet beskrives som en pioner i utbyggingen av ladestasjoner for elbiler i Norge.

– Utviklingen går med dette over i en ny fase. Dette er en utvikling vi applauderer, men som vi har ikke ambisjoner om å delta i. Vi er stolte over å ha bidratt til utviklingen på dette viktige området, og er tilfreds med at Fortum kjøper EV Power for å utvikle satsingen videre, sier adm.dir. Svein Olav Munkeby i NTE Marked ifølge pressemeldingen.

EV Power, hvor eknesbyggen Gøran Vollan har vært daglig leder helt fra starten, har bygd opp et regionalt nett med 10 ladestasjoner i Trøndelag.

– Bruk av elbiler øker sterkt, og det er nå behov for å bygge nasjonale løsninger for lading. Nylig har Enova lansert sin strategi for ladestasjoner, med mål om å få etablert en nasjonal struktur langs hovedveiene i landet – fra Lindesnes til Nordkapp, heter det i pressemeldingen hvor det også opplyses at NTE og Fortum tar sikte på å etablere et samarbeid for å tilby løsninger for lading av el-biler i borettslag og bedriftsmarkedet i Trøndelag.

PÅ GRÅMYRA: En av ladestasjonene til EV Power ligger på YX-stasjonen på Gråmyra. Foto: Leif Arne Holme