Kontrakten på å bygge neste generasjons brønnhodeplattform går til utlandet. Det ble klart onsdag, da det ble kjent at nederlandske Hereema Fabrication Group vant anbudet på storkontrakten, som er en såkalt EPC-kontrakt for ingeniørarbeid, innkjøp og bygging. Det melder økonominettavisen e24.no onsdag. Selskapet får også ansvaret for transport og installasjon, som sikrer de arbeid for rundt 800 millioner kroner.

Sistnevnte del av kontrakten var det Kværner Verdal som opprinnelig skulle stå for ved fabrikken i Verdal. Kværner har tidligere blitt tildelt tre av fire kontrakter på stålunderstell på Johan Sverdrup.

Ny teknologi

Kværner-konsernet har jobbet mye med å utvikle teknologi for såkalt Subsea on a stick-løsninger, med ubemannede plattformer, som er enklere og rimeligere å installere.

– Vi hadde en sterk ambisjon om å vinne denne kontrakten på Oseberg, og vi har fortsatt tro på konseptet vårt med ubemannede brønnhodeplattformer. Det er klart at dette er en dårlig nyhet å få, men det er en illustrasjon på at det er hard konkurranse om hvert oppdrag, sier kommunikasjonsdirektør Ingrid Aarsnes i Kværner til E24.

Hun sier samtidig at fabrikken i Verdal har godt belegg frem mot 2018 med andre kontrakter på stålunderstell.