Det var en lørdagskveld rundt olsok i fjor sommer at mannen i midten av 20-årene fra Verdal var på Ørens Meieri sammen med venner.

Allerede inne på spisestedet skal han ha vært i kontakt med en mann  i 30-årene. Ifølge den nå domfelte mannen fordi den andre hadde snakket dritt om ham, noe den andre avviste. Han mente det måtte skyldes en misforståelse eller en forveksling.

– Nødverge og refleks

Da kvelden var over ved 02-tiden stod de begge utenfor Ørens Meieri, og da slo den yngste mannen til den andre med knyttet hånd.

– Nødverge og refleks, mente mannen, og hevdet at den andre slo først. Men det festet ikke retten noen lit til.

I politiavhøret etter pågripelsen hadde han heller ikke sagt at han slo, men at den andre forberedte et slag, heter det i dommen.

I Innherreds omtale av saken står det riktignok at han også i politiavhøret sa at den andre slo først.

Vakta inne på Ørens Meieri sa i sitt politiavhør at mannen i midten av 20-årene var i klammeri med flere gjester den aktuelle kvelden, og at han virket å være ute etter bråk.

– At han dessuten stakk fra stedet etter å ha slått den andre, tyder på at han ikke ble utsatt for et angrep fra den andre, konkluderte retten.

Åtte måneders fengsel

Knyttneveslaget ga den eldste mannen brudd i pannebihulen, en tannskade og forslåtte ribbein. Han ble sykmeldt i seks uker fra jobb etter det som skjedde.

Dommen ble åtte måneders fengsel, og å betale erstatning på 40.000 kroner pluss utgifter til lege og medisin til den andre. Dommen innbefatter også en hendelse der han prøvde å bryte seg inn med brekkjern hos en person som skal ha skyldt ham penger.