For tredje året på rad ble det gjennomført økumenisk korsvandring i Levanger sine gater. Arrangementet startet som vanlig i den norske kirke, den første av i alt ni stopper i sentrumsgatene. Pater Dominic Thanh Van Nguyen innledet i kirken, noe professor og religionsforsker Idar Kjølsvik selv innrømte at han tenkte ekstra på da dagen startet.

– Det er faktisk veldig spesielt, sier Kjølsvik med et smil. Han forklarer at noe slikt var nært utenkelig for 20 år siden og at skillelinjene mellom de ulike trosretningene som deltar blir stadig mindre.

– Det vokser seg i hop mer og mer. For 20 år siden var forskjellene veldig store, og man beskyldte nesten hverandre for at «de andre» ikke var kristne, forteller han.

Sterkt samarbeid

Pater Dominic mener dagens oppstart viser det sterke samarbeidet mellom de ulike menighetene.

– Jeg tror og håper at Guds hus er åpent for alle sammen. Vi prestene streber i påsken om å gjøre Jesu bønn og vilje til vår, og det vi gjør i dag er en del av det, sier han.

Faster

Det katolske samfunnet fortsetter etter vandringen fredag formiddag med å markere langfredagen. Simon Bratsve, som var en av mange som bar korset fredag, forteller at påsken er den perioden som har vært assosiert mest med lidelse, og at det er en tid for aksjon.

– Vi faster resten av langfredag og dedikerer resten av dagen til bønn og lignende.