I desember i fjor vedtok Verdal kommunestyre å sette ned et utvalg som skulle gjennomføre forhandlinger for intensjonsavtale med kommunene Frosta, Levanger og Inderøy for å kunne reelt vurdere et alternativ til å fortsatt å være egen kommune.

16. mars møttes kommunene Frosta, Levanger og Verdal til forhandling. Etter to timer gikk Verdal ut av forhandlingsrommet og bruddet var et faktum.

Alternativ

Når Thorsvik stiller spørsmål til ordfører Bjørn Iversen i kommunestyret onsdag presiserer hun at Venstre er «opptatt av at befolkningen skal gis mulighet til å stemme over et reelt alternativ til at Verdal skal fortsette å være egen kommune etter dagens grenser, slik kommunestyret har vedtatt.»

Vil få i gang forhandlingene igjen

Hun mener det er viktig å få i gang forhandlingene igjen.

«Selv om Verdal kommune skulle måtte trekke ønsket om at rådmann og/eller ordfører, har sine kontorer i Verdal sentrum, mener Venstre at det er viktig at kommunen prøver å få i gang forhandlingene igjen. Det er viktig at utvalget viderefører arbeidet med å få til en intensjonsavtale som blir så god som mulig. Innbyggerne må gis innflytelse på avgjørelsen om eventuell kommunesammenslåing gjennom en folkeavstemning og det er kommunestyret som må ta den endelige avgjørelsen», skriver Brita Kleven Thorsvik.