Ordføreren måtte stå til rette for forhandlingshavariet under kommunestyremøtet i Verdal etter direkte spørsmål fra Brita Kleven Thorsvik (V). Iversen forsvarte forhandlingstrioens valg om å bryte med Verdal og Frosta kommune i prosessen som skulle lede til en intensjonsavtale om sammenslåing av de tre kommunene.

Og det er akkurat her mye av kjernen i forhandlingsbruddet ligger. Hvor den kommunale ledelsen skal sitte, i Levanger eller Verdal.

– Vi har jobbet helhjertet for å oppnå en intensjonsavtale, og dette er andre gang Levanger stenger døra for et samarbeid. Det ble sagt i forhandlingene, at nå gir dere (Levanger) brensel til motstanderne av ei sammenslåing, og det stiller jeg meg bak, sa Iversen.

Verdalsordføreren stilte følgende spørsmål til kommunestyret og manet til ettertanke: Hvorfor betyr det så mye for Levanger og Frosta hvor kommunesenteret ligger, når det ikke skal bety så mye for oss?

– Levanger er den største og tyngste kommunen, og har i tillegg de geografiske fordelene. Om to så tunge kommuner skal kunne gå inn for et samarbeid med rak rygg og lav risiko, er balanseringsbehovet og tyngekraftsvurderingen helt avgjørende, fortsatte Iversen.

Han utelukker likevel ikke at Verdal igjen kan sette seg rundt forhandlingsbordet med Levanger og Frosta.

– Kommer det en invitasjon, skal vi vurdere den. Vi skal tenke oss om i noen dager og se om det skjer noe rundt oss, spesielt i sør. Vi tar i mot de initiativ som kommer.

Iversen har allerede blitt kontaktet av ordførerne i Steinkjer og Inderøy om et mulig framtidig samarbeid.

– Her er det ikke snakk om noen sammenslåing, mer et samarbeid. Jeg synes det er greit å ha gode naboer.