På besøk på Tynes gård på Røstadlandet tok Annikken Kjær Haraldsen og et knippe av de andre medlemmene i Levanger Unge Sanitet i mot Tajik, etter forespørsel fra sistnevnte om å få møte de som jobber med frivillighet i saniteten.

Opptatt av vold i nære relasjoner

- Det å satse på Frivillighetssentraler er viktig, de gjør mye koordineringsarbeid når flere frivillige organisasjoner samarbeider, sa Ina Kollerud Pedersen, som til daglig blant annet sitter i kommunestyret i Levanger.

Ble utfordret

- Jeg tenker at politikerne må tørre å sette dette på agendaen. Det er et vanskelig tema å komme ut med, og man kan bidra til mer åpenhet rundt temaet, sa Ingvild Øfsti.

- Fra denne dagen tar jeg med meg engasjementet og behovene for å jobbe ut fra et lokalt utgangspunkt. Jeg tar også med meg utfordringen om å skape felles møteplasser, sa Tajik etter at måltidet var over.

1. mai fortsatt moderne

Hun mener 1. mai fortsatt er en moderne dag, hvor verdiene og idealene fortsatt er høyst gjeldende.

- Så kan man markere det på forskjellige måter. Ikke alle trenger å høre på appeller eller gå i tog. Det vi har gjort nå er også en måte å markere det på, smiler Tajik.

Et innspill hun likte spesielt godt kom fra Annikken Kjær Haraldsen, som nevnte at LUS tidligere hadde jobbet med et prosjekt som omhandlet entreprenørskap blant innvandrerkvinner.

- Det å koble næringsliv og damer slik at de kan få veiledning rundt det norske regelverket og mentorer i startfasen synes jeg høres ut som en veldig spennende tanke, uttalte Tajik.

Flagg-trøbbel

Med til historien om frokosten hører det også til at da stortingsrepresentanten spurte om hvilket forhold damene i LUS har til 1. mai kunne en lattermild Kjær Haraldsen fortelle at hun normalt sett ikke bruker å flagge på dagen.

- Jeg satte meg ned i går kveld for å sy flagget, som jeg visste var ødelagt. Jeg tenkte at når jeg fikk besøk i dag så måtte jeg jo nesten flagge, meddelte hun til stor latter rundt bordet.