Over en periode på flere år har mannen truet, øvet vold mot, tvunget og/eller kommet med krenkende uttalelser ovenfor sin daværende samboer og ektefelle. Ifølge kvinnen skal mannen ha utøvd grov mot henne 30-40 ganger. I et av tilfellene, mens hun var gravid, slo han henne flere ganger med knyttet neve samt sparket henne mens hun lå på gulvet. Episoden beskrives slik i dommen:

Hun var nylig blitt gravid med deres felles barn. Tiltalte ble sint på henne. Hun prøvde å komme unna ham. I gangen sparket og slo han henne slik at hun falt. Mens hun lå på gulvet slo han henne med et hult stålrør i kroppen, og over bena med en gardinvire. Hun prøvde å beskytte magen og ba for seg. Etter en stund holdt tiltalte opp.

Slo og sparket til hun besvimte

Ved en annen anledning slo han henne flere ganger med en planke fra en sengebunn og deretter med knyttet neve og med albuen. Hun hadde på grunn av dette smerter i brystet i 3-4 uker etterpå.

En av de groveste episodene omtales slik i dommen:

Fornærmede var syk og lå i sengen. Tiltalte ville at hun skulle komme ut i stuen. Hun gikk ut men satt og "hanglet". Tiltalte ble sint og dro henne inn på soverommet og lukket døren. Her slo og sparket han henne gjentatte ganger. I følge hennes politiforklaring var det så mye som 20 slag og 5–6 spark. Fornærmede mente hun besvimte.

Kontrollerte og sjekket henne

Han truet med å ta livet av hennes familiemedlemmer hvis hun gikk fra ham. For å hindre at noen oppdaget blåmerker på henne, bestemte han at hun ikke fikk bruke T-skjorter eller shorts. Han kontrollerte henne ved at hun måtte oppgi tidspunkt for når hun kom hjem, han ringte og sjekket hvor hun var og lot henne ikke være alene hjemme.

Mannen skal ha innført en husregel om at kvinnen måtte banke på før hun kom inn i rommet om han satt på nett. Ved en anledning glemte hun dette, da hun skulle opp og varme melk til et av deres barn. Domfelte ble da svært sint, og slo og sparket kvinnen gjentatte ganger.

Barna var vitne til volden

Fornærmede forklarte at hun ble utsatt for tvang. Hun fikk ikke ha kontakt med andre som hun ville. Når tiltalte ville ligge med henne respekterte han ikke hennes nei. Ville hun ikke truet han henne med juling. Han hold henne noen ganger fast mens de lå sammen.

Fornærmede forklarte at hun var en glad person før hun traff tiltalte. Etter hvert ble hun redd og innesluttet. Spiste lite og sov dårlig. Sliter med angst og mareritt i dag. Har lav selvtillit. Bruker mye tid hos psykolog. Barna har vært vitne til volden. Deres eldste barn sa flere ganger til faren "slutt å slå".

Mishandlingen skal ha skjedd i perioden fra 2003-2007, og ble ikke anmeldt før i 2013.

Avviste anklagene - Beskyldte kvinnen for løgn

Tiltalte avviste at han noen gang hadde truet fornærmede eller utøvd vold mot henne. Han mener fornærmede lyver. Årsaken er sjalusi, penger, og ønske om kontroll over barna. Han mener den fornærmede kvinnen hadde vært utro og at hun hadde truet ham ved en anledning. Han forklarte at han våknet om natten av at hun holdt en kniv mot halsen hans. Hun hadde da sagt at "forlater du meg dreper jeg deg". Han ble imidlertid ikke redd, bare overrasket.

Mannen er tidligere domfelt to ganger. Begge dommene gjaldt sedelighetsforbrytelser, blant annet befatning med barnepornografi.

Mannen, som nå bor på en annen kant av landet, ble dømt til fengsel i åtte måneder. Kontaktforbud overfor fornærmede idømmes ikke. Han må betale 100.000 kroner i oppreisning til sin tidligere kone, samt 70.000, 30.000 og 30.000 kroner i oppreisning til hver av de tre barna som var vitne til volden.