Politiet hadde ikke altfor mye å gå etter da fotoboksene på hver side av E6 i Sveamarka (nederst i bakkene ved siden av Steinvikholm slott) i Stjørdal kommune ble skutt med hagle etter at nyttårsfyrverkeriet gikk i været for to og et halvt år siden.

«Noe måtte gjøres»

Ryktene gikk imidlertid, og politiet gjorde ransaking hos en levangsbygg, uten å finne tilstrekkelig bevis for at han hadde gjort det. Før jul i fjor ble saken henlagt, men så gjenopptatt igjen i vår. Denne uka var det rettsak i Inntrøndelag tingrett.

Mannen som hadde hatt ransaking hos seg og en kompanjong stod tiltalt. De erkjente innledningsvis ikke straffskyld, men under sin forklaring avga begge en fullstendig tilståelse. Dermed ble de påberopte vitnene i saken frafalt, og saken gitt uten vitner.

Ifølge de to mennene hadde det vært snakket om i ungdomsmiljøet deres at noen burde gjøre noe med fotoboksene som målte fart i området, som ingen likte.

Mennene bestemte seg for å gjøre alvor av tankene, kjørte hjemom den enes leilighet etter at nyttårsfeiringen var over og hentet ei hagle. Så kjørte de sørover, stoppet på en avkjøring rett etter fotoboksen og den ene mannen løsnet tre skudd mot fotoboksen. Deretter krysset han vegen og skjøt to skudd mot boksen på motsatt side, mens den andre snudde bilen. Så kjørte de hjem.

Ammunisjon og mobilspor

Politiet beslagla hagle og ammunisjon under ransakingen hos den ene noen dager senere, og Kripos har slått fast at dette med all sannsynlighet var samme ammunisjon som ble brukt til å ødelegge fotoboksene. Andre spor som var med på å bevise at de stod bak, var ei tomhylse i bilen og at mobiltelefonene deres slo inn på baser i området.

Han som løsnet skuddene fikk 90 timers samfunnsstraff, mens kompanjongen fikk 60 timers samfunnsstraff. De er sammen dømt til å betale erstatning for boksene og arbeidet med å reparere dem, noe som beløp seg til litt over 450.000 kroner.