Folket på Frosta har  talt i kveld. 52,13 prosent av innbyggerne sa nei til intensjonsavtalen med Stjørdal.

Det var veldig høy valgdeltakelse i Frosta.

- 1408 av de 2114 stemmeberettigede over 16 år avga sine stemmer. Det gir en valgdeltakelse på 66,6 prosent, skriver bladet.no

Av disse var det altså et flertall som sa nei. 46,45 prosent av frostingene sa ja til Stjørdal, mens 1,42 prosent stemte blankt. I rene tall snakker vi om 734 nei-stemmer, mens 654 ville slå seg sammen med Stjørdal.

Ordfører Trine Haug (Sp) kunngjorde valgresultatet klokken 21:15.

–  Vi regnet med et jevnt resultat, og jeg hadde vel egentlig håpet på et noe større skille. Det blir artig å jobbe med litt andre saker igjen også, sier Haug til bladet.no.

Ja og nei til Steinkjer

Det er folkeavstemninger i over 30 kommuner i sju fylker mandag. I tillegg til Frosta er det avstemninger om Verran, Steinkjer og Snåsa skal gå sammen. I Snåsa var det klart flertall mot sammenslåing. Sju av ti snåsninger stemte nei.

Snåsa - 70 prosent stemte nei, mens 29 prosent stemte for.

Verran: 74 prosent stemte ja til sammenslåing med Steinkjer, ifølge Trønder-Avisa. Valgdeltakelsen var på 55,1 prosent.

Delt i Namdalen

I Namdalen har folk stemt om kommunen skal gå sammen i en ny Midtre Namdal kommune med Namsos som sentrum. Her er det så langt blitt klart at innbyggerne i Fosnes og Namdalseid har sagt ja, mens det var nei-flertall i Overhalla, Flatanger og Høylandet.

I Namsos er det ikke folkeavstemning. Kommunen har gjennomført en en innbyggerundersøkelse som viser at 71 prosent er positive til en sammenslåing.

Ifølge Kommunal Rapport var resultatene som følger:

Høylandet - 82 prosent nei og 17 prosent ja. 62,1 prosent valgdeltakelse.

Overhalla - 63 prosent nei og 37 prosent ja. Valgdeltakelsen var på 65 prosent.

Fosnes - 68 prosent sa ja, mens 31 prosent stemte nei. Valgdeltakelse på 57,9 prosent.

Flatanger - 74 prosent stemte for selvstendighet, mens 26 prosent ville gå samme med de fire andre kommunene i Midtre Namdal-alternativet. Valgdeltakelsen var 61,4 prosent.

Namdalseid - Her stemte 62 prosent ja, mens 38 prosent stemte nei. 53,3 prosent valgdeltakelse.