- Mange barn og unge sitter nok alene på rommet og spiller dataspill. Det er nok noe som flere foreldre kjenner til. Gjennom dette tilbudet ønsker vi å gå bak spillet og vise dem hvordan de blant annet kan programmere det. I tillegg viser vi dem at samarbeid er viktig. Hvis flere jobber sammen mot samme mål, så blir man både mer effektiv og får et bedre resultat.

Det sier en engasjert Bo Rotmo, som tok i mot oss på Levanger bibliotek lørdag ettermiddag. Han er en av initativtakerne bak Levanger Kodeklubb.

Ny klubb

De har holdt på siden nyttår. I vår har de vært drøye 30 barn og unge i alderen 7 til 18 år, som har kommet sammen for å dyrke sin felles data interesse.

Det har vært en fast kveld på biblioteket en gang i uka, hvor det stort sett har vært mellom 10 og 15 unge som har kommet innom.

Dårlig tilbud

Både Rotmo og andre foreldre håper skolene i Nord-Trøndelag vil ta mer IT-lærdom inn i grunnskolen. I dag mener de tilbudet er for dårlig.

Derfor har de store forhåpninger til lærerutdanningen ved Nord universitet, om  at de vil være en pådriver i dette arbeidet.

Direkte på TV

Akkurat denne lørdagen foregår det en landsomfattende konkurranse i Minecraft. Der skal lag fra hele Norge bygge kjente landemerker i sitt distrikt.

Levanger-gjengen skal bygge fremtidens Nord universitet og skateparken i sentrum.

For de som er interessert så kan de følge "Hele Norge bygger - minutt for minutt" på NRK3 var klokken 1835 og helt fram til midnatt.

Vil ha med flere

Når skolene starter igjen til høste, så vil kodeklubben igjen starte opp sine faste kvelder.

Man trenger ikke å ha egen pc - det vil det være mulighet for å få låne.

-Det er ikke alle som er med på de tradisjonelle fritidsaktivitetene. Derfor ønsker vi å gi et tilbud til dem som vil utvikle sine dataferdigheter, sier Femke Blankers, som er en av de ivrige foreldrene som bidrar i klubben.

Kodeklubben har en egen side på Facebook. Foreldrene må gjerne være med hvis de ønsker å finne litt ut av dataverdens finurligheter, men det er ingen forutsetning.

Og når vi var innom lørdag ettermiddag, så satt barna dypt konsentrert foran skjermen med å lage "nye" Røstad. Det var tydelig at dette var noe som fenget.