Mandag 4. juli starter hun sommerskole for barn som er glade i å synge.

- Man trenger ikke være flink til å synge for å være med, bare rett og slett være sangglad, sier Eli-Beate Myrholt.

Hun er utdannet musikkpedagog og jobber som musikklærer. I tillegg startet hun sangskole i mars og nå byr hun altså på sommerskole med sang.

- Jeg har unger selv og hver sommer er det fotballskoler i øst og vest. Inderøy har musikkskole, men ellers er det lite musikktilbud for barn om sommeren, sier Myrholt, som starter sang-sommerskole mandag 4. juli. Den skal foregå i fire dager på Momarka grendehus og er et tilbud for de i alderen 12–17 år.

- Holder været seg bra kommer vi til å være mye ute, sier Myrholt.

Og til og med på sang-sommerskole er det ikke usannsynlig at fotballen tas i bruk.

- Like nedenfor grendehuset er det en fotballbane, så når vi vil gjøre noe annet enn å synge så går det an å gå ned dit, sier Myrholt.

På tvers av alder og kultur

Hun ønsker en inkluderende sommerskole der både 12- og 17-åringer vil finne felles interesser.

- Jeg kjenner flere som jobber med innvandrere. De forteller at sommerferie for innvandrere blir ofte kjedelige. Da forsvinner alle de faste aktivitetene. Jeg er opptatt av integrering og det å finne noe som binder oss sammen. Vi skal synge sammen for å ha det morsomt, sier Myrholt.

På sang-sommerskole skal Myrholt møte elevene hver morgen i Momarkas grendehuslokaler. Her stiller Myrholt med mikrofoner.

Ikke kor

Myrholt planlegger blant annet bli kjent-øvelser og ikke minst synging.

- Det blir ikke et kor, men vi kommer til å synge sammen, for eksempel flerstemt. Det skal være tøff musikk, popmusikk og litt gladmusikk. Vi synger i mikrofoner og finner låter som passer. Vi kan også dele oss opp i flere grupper, forteller Myrholt.

Hun har satt et tak på maks 17 elever.

Konsert

Sommerskolen avsluttes torsdag 7. juli. Men sommerskole-elevene kommer til å møtes igjen etter skolestart.

- Jeg har vært i kontakt med Kafé Verden og planen er at sommerskolen skal resultere i en liten opptreden på Kafé Verden en gang i høst. Så da kommer vi til å ha et treff på forhånd for litt finpussing, sier Eli-Beate Myrholt.